Helpt azijn tegen kalknagels?

Azijn tegen kalknagels
Djibril Kampu
29 november 2023

Veel mensen hebben last van kalknagels. Dit komt vooral voor op hun tenen. Doordat de kalknagel besmettelijk is kan het zich uitbreiden naar de andere teennagels. Het is daarom noodzaak om kalknagels zo snel mogelijk te behandelen. Veel mensen kijken daarom snel naar hulpmiddelen die al in huis zijn. Eén van deze hulpmiddelen die je vaker hoort, is azijn of appelazijn. Door het zuur in de azijn kan een gedeelte van de schimmel doodgaan. Bacteriën en schimmels kunnen namelijk niet goed tegen zuur. Toch is de kans op succes met azijn of appelazijn niet heel groot. Azijn komt namelijk alleen op de nagel en kan moeilijk in de nagel en eronder komen. In sommige gevallen kan het wel een beetje helpen. Wanneer je merkt dat het voor jou niet veel doet, is het verstandig om over te stappen op producten die wel aangetoond werken. Werkt azijn tegen kalknagels? Daar kom je in deze blog achter.

Hoe behandel je kalknagels met azijn?

Als je last hebt van kalknagels wil je uiteraard oplossingen uitproberen die het meest effectief zijn. Onze ProtectAir Kalknagel nagelserum is daar een van. Het behandelt jouw kalknagels én voorkomt herinfecties. Het product is bewezen effectief voor de behandeling van jouw kalknagels.  De PortectAir mag zich namelijk al 2 jaar de meest gebruikte kalknagelbehandeling van Nederland noemen.

Hoe behandel ik mijn kalknagels effectief?

De gebruiksaanwijzing is vrij eenvoudig. Je dient je geïnfecteerde nagels 1 keer per week te vijlen en ze 2 keer per week te behandelen met een kwastje en de ProtectAir. Hiermee bereik je ongetwijfeld snel zichtbaar resultaat.

Heb je dit product nog niet binnen? Dan zou je azijn of appelazijn in de tussentijd kunnen gebruiken voor je kalknagels. Onze kalknageldeskundige legt je dan ook graag uit hoe azijn het meest effectief werkt om jouw kalknagels mee te behandelen.

Om te beginnen is het belangrijk om aan te geven dat door de zuurheid van de azijn de huid gauw kan irriteren. Houd er daarom rekening mee dat je de azijn te allen tijde verdunt. Dit doe je door middel van een mengsel van azijn en water. We raden je als deskundigen aan je teennagels 1 of 2 keer per dag helemaal onder te dompelen in azijn. De meest handige manier hiervoor is het gebruiken van een voetbad.

Neem als voorzorgmaatregel dat je teennagels zowel geknipt als gevijld zijn voor je ze in het azijnbad onderdompelt. Hierdoor stel je de azijn in staat om de kalk beter te bereiken. Hierbij geven we de instructie om de nagels niet korter te knippen dan het uiteinde van het witte randje van de nagel. Voorkom herinfectie van kalknagels door het nagelknippertje na gebruik te ontsmetten. Kalknagels zijn namelijk zeer besmettelijk.

Ontdek wat je nog meer tegen kalknagels kan doen

Ons deskundige stappenplan om jouw kalknagels met azijn te behandelen

  1. Meng in een bakje of voetbad een kwart liter warm water met een kwart liter warme azijn.
  2. Zorg ervoor dat de vloeistoffen voldoende gemengd zijn.
  3. Laat vervolgens je voeten minimaal 10 tot maximaal 20 minuten weken. Let op: het kan zijn dat wondjes zullen prikken door het zuur van de azijn, maar wees gerust want dit kan geen kwaad!
  4. Droog na gebruik je voeten goed af. Schimmel vormt zich op vochtige plekken en dit wil je natuurlijk voorkomen op je voeten. Schenk voornamelijk aandacht tussen de tenen.
  5. Gooi de handdoek direct bij de vieze was. De schimmel is besmettelijk en kan dan ook doorgegeven worden middels deze vochtige gebruikte handdoek.
welke kalknagel azijn is het beste?

Met welke azijn behandel ik mijn kalknagels het best?

Kalknagels behandel je het best met appelazijn. Dit soort azijn wordt gewonnen uit gepureerde appels. Sommigen kennen het ok wel als appelcider, dit is minder heftig dan natuurazijn. Natuurlijke appelazijn is zuur en dat is waar het van pas komt bij kalknagels. Schimmels kunnen hier namelijk over het algemeen heel slecht tegen. Tevens kun je appelazijn gebruiken als je last hebt van een schimmelinfectie om het uitbreiden van de voetschimmel tegen te gaan. Hiermee maak je het lastig voor de schimmel om te groeien.

Zo behandel jij je kalknagels met appelazijn

Het gebruik van appelazijn om je kalknagels te behandelen is vrij eenvoudig maar zéker effectief, dus let vooral op: Smeer de plek waar je last hebt van je kalknagel minstens 2 tot 3 keer per dag in met de appelazijn. Voor het aanstippen van deze plek kun je een wattenstaafje of kwastje gebruiken. Hiermee breng je het azijn precies aan op de kalknagel. Dit is ook wel dé tip van oma voor het gebruiken van appelazijn tegen kalknagels. Succes is dus gegarandeerd!

wattenstokje met appelazijn tegen kalknagels

Kan ik kalknagels behandelen met schoonmaakazijn?

Wij weten met onze deskundigheid in kalknagels als geen ander wat het meest effectief is. Het gebruik van schoonmaakazijn raden wij af. Schoonmaakazijn is namelijk geen natuurlijk product. Het is zelfs meer schadelijk dan behulpzaam. Dit soort azijn bevat 2 tot 3 keer zo veel azijn als tafelazijn. Bovendien kan het methanol bevatten. Het mag dus absoluut geen veelvuldige blootstelling aan de huid hebben, dit kan irritatie veroorzaken. We raden je dan ook aan ons advies op te volgen om appelazijn te gebruiken.

Wat helpt naast azijn ook effectief voor mijn kalknagels?

Helaas hoor je niet heel vaak dat behandelen met azijn of appelazijn daadwerkelijk de schimmel verwijdert. Zeker bij beginnende kalknagel kan je het voetenbadje 2 keer per dag proberen. Wanneer je vooruitgang ziet dan kun je er altijd mee doorgaan. Maar als je geen vooruitgang ziet, probeer dan methodes waarvan wel is onderzocht dat ze werken te gebruiken. De middelen van ProtectAir bijvoorbeeld werken. 86 procent van de gebruikers van ProtectAir merkt al binnen 1 week resultaat. Ook merken ze dat binnen 4 weken de nagel herstelt. Doordat ProtectAir werkt zijn deze producten al 2 jaar lang de bestverkochte kalknagel behandeling van Nederland.

ProtectAir Complete en Ademende Nagellak

ProtectAir Complete Kalknagel Behandeling - 4ml