Schimmelnagel behandelen

Een schimmelnagel is erg pijnlijk en ongewenst. Je wilt natuurlijk voorkomen dat je last krijgt van deze aandoening. Mocht je er toch last van hebben, lees dan hier hoe je van schimmelnagels af kunt komen.

Behandel schimmelnagels snel

Het is van groot belang om schimmelnagels snel te behandelen. Doe je dit niet, dan kan de schimmelinfectie zich verder uitbreiden en kun je er meer last van gaan krijgen. Het kan erger en pijnlijk worden. Maar je kan in die tijd ook anderen ermee besmetten. Hoe eerder je begint met de behandeling van een schimmelnagel, hoe beter het effect ook is van de behandeling.

ProtectAir Complete Kalknagel Behandeling - 4ml
nagelbehandeling

Behandeling schimmelnagel

De klachten van schimmelnagels kunnen per persoon verschillen. Maar feit blijft dat schimmelnagels niet vanzelf genezen. Je moet er echt iets aan doen. Maar wat kun je eraan doen om schimmelnagels te behandelen? Bij zeer ernstige gevallen kan een operatieve ingreep nodig zijn. In de meeste gevallen kun je dit echter zelf behandelen. Hier zijn verschillende manieren voor.

Schimmelnagels zelf behandelen

Je kunt een schimmelnagel laten behandelen door te laseren. De hitte van de laser maakt de schimmels dan kapot. Een laserbehandeling moet wel een aantal keer herhaald worden om helemaal van de schimmelnagel af te komen. Daarnaast kunnen plaatselijke behandelingen mogelijk zijn. Dit is vaak met behulp van een nagellak. Het is de bedoeling dat deze nagellak geregeld wordt verwijderd en opnieuw aangebracht. Deze lak gaat dieper de nagels in, waardoor de schimmels kunnen worden aangepakt. Een andere manier om schimmelnagels te behandelen is door het weken van de schimmelnagels in azijn. Dit komt doordat azijn erg zuur is en de schimmels niet tegen een hoge zuurgraad kunnen.

Schimmelnagels behandelen met ProtectAir

Ook zijn er producten waarmee je schimmelnagels kunt behandelen. De meest effectieve en efficiënte manier voor het behandelen van schimmelnagels is de behandeling van ProtectAir. De producten van ProtectAir zijn goed getest. Het verkort de behandeltijd van de schimmelinfectie, voorkomt herinfectie en bevordert het nagelherstel. Met de producten van ProtectAir behandel je de schimmelnagel en bescherm je tegelijkertijd jouw nagels en schoenen tegen schimmelinfecties.

Grote kans op herhaling

Schimmelnagels komen vaak terug na de behandeling. Daarom is het belangrijk dat je de behandeling volhoudt totdat de schimmelnagel weer helemaal schoon en gezond is. Toch kan het zijn dat niet alle schimmels zijn uitgegroeid door de behandeling en dat de schimmelnagel tergkomt. Ook dan geldt weer dat je de schimmelnagel snel moet behandelen.