Kalknagels verwijderen

kalknagels verwijderen
Djibril Kampu
12 oktober 2020

Je wilt natuurlijk snel van je kalknagel af. Dit is logisch want buiten dat het er lelijk uitziet kan het ook erg vervelend voor je zijn. Je kan last hebben van veel jeuk en buiten dat zijn kalknagels ook zeer besmettelijk. Je wilt daarom natuurlijk zo snel mogelijk je kalknagels verwijderen. Wanneer je dit niet doet dan bestaat de kans dat je ook een kalknagel krijgt op je andere nagels of dat je iemand anders besmet met je kalknagels. Kalknagels groeien namelijk op vochtige plekken net zoals alle andere schimmels.

Wanneer jij bijvoorbeeld gaat douchen of naar het zwembad gaat dan is er een grote kans dat je hier de schimmel verspreid. Wanneer iemand anders met een minder goede weerstand over de schimmel loopt dan kan deze persoon ook de schimmelinfectie krijgen. Je kunt zelf een kalknagel verwijderen mits dit op een goede manier gedaan wordt. Bij sommige mensen werken de gewone huis, tuin en keuken producten. Dit is echter niet bij iedereen zo.

Ontdek wat je nog meer tegen kalknagels kan doen
kalknagels verwijderen

Kalknagels verwijderen met azijn

Wat je vaak hoort is dat azijn goed tegen kalknagels werkt. Dit komt omdat azijn bestaat uit azijnzuur. Schimmels kunnen niet goed overleven in een zure omgeving. Hierdoor denken mensen dat azijn een goede manier is om van je kalknagels af te komen.

Bij sommige mensen helpt azijn inderdaad bij het verminderen van de kalknagels maar er vaak helemaal van af komen komt niet altijd voor. Je kunt het azijn op je nagel smeren maar beter is om met je voet in een badje van azijn te doen. Het azijn komt helaas niet altijd heel goed onder de nagel waardoor de kans bestaat dat er toch een gedeelte van de schimmel overleeft en zich weer voortplant.

Kalknagels verwijderen met Tea Tree Olie

Een andere methode die vaak gebruikt wordt om kalknagels te verwijderen is tea tree olie. In deze olie zitten namelijk sappen die antibacterieel werken. Door de olie met een wattenstaafje op je nagel aan te brengen kun je de kalknagel verminderen. De olie komt echter alleen weer niet helemaal onder de nagel waardoor de kans bestaat dat de kalknagel overleeft.

Kom van je kalknagel af met ProtectAir

Een van de best werkende methodes in Nederland zijn de producten van ProtectAir. ProtectAir bevat namelijk Olile-Active. Dit is een middel dat schimmels dood en ervoor zorgt dat ze er geen herbesmetting voor komt.. Mensen zien hierdoor na 1 week gebruik van dit product al verschil. In de meeste gevallen is er al nagel herstel in de eerste 4 weken. Niet voor niets is ProtectAir hierdoor het meest verkochte kalknagel product in Nederland.

Bekijk ook eens onze meest gestelde vragen pagina! Hier staan vragen en antwoorden die je kunnen helpen bij het verminderen of verwijderen van kalknagels.