Wartner kalknagel

Wartner kalknagel
Thijs van Dijk
18 oktober 2021

Heb jij last van kalknagels? Dan ben je zeker niet de enige. Een kalknagels is een van de meest voorkomende aandoeningen aan de nagels. Het is geen pretje en je wilt er dan ook zo snel mogelijk vanaf. Maar wat is een kalknagel nu precies? En hoe kun je zo een kalknagel het beste behandelen? We beschrijven het allemaal en leggen uit wat Wartner voor een kalknagel kan betekenen!

Een kalknagel?

Om een kalknagel goed met Wartner te kunnen behandelen moet je eerst weten of het een kalknagel is. Een kalknagel, ook wel onychomycose, is een schimmelinfectie aan de nagel. Het hebben van bacteriën en schimmels aan onze huid en haren is normaal. Dit kan namelijk geen kwaad. Maar als deze bacteriën of schimmels onze nagels of huid binnendringen kan er een schimmelinfectie zoals een kalknagel ontstaan. Een kalknagel ontstaat het snelst bij een teennagel. Kalknagels beginnen als een klein vlakje aan de rand van een nagel, meestal is dit bij de grootste teen. De nagelranden veranderen langzaamaan van kleur en worden witgeel, bruin of groenachtig. 

Als een beginnende schimmel de huid indringt en zich dieper in de nagel vestigt kan de nagel brokkelig, broos en dik worden. Dit zorgt ervoor dat de nagel lastig te knippen is. Wanneer je een kalknagel niet of niet snel behandelt met Wartner kan deze afbrokkelen en zelfs loslaten. Een kalknagel kan ontstaan door huidschimmels. Deze huidschimmels zijn erg besmettelijk en worden overgedragen van mens tot mens. Huidschimmels bevinden zich vaak in vochtige, warme en natte plekken en komen voor in bijvoorbeeld zwembaden, sportscholen, sauna’s en kleedkamers. Via loslatende huidschilfer kunnen die huidschimmels makkelijk verspreiden.

Wartner kalknagel

Het behandelen van een kalknagel

Het beste is om een kalknagel simpelweg te voorkomen, een goede voethygiëne is daarbij belangrijk. Het is daarom verstandig om in zo een ruimte waar deze schimmels zich veel bevinden badslippers te dragen en je voeten goed af te drogen. Ook is het verzorgen van je voeten erg belangrijk. Je nagels regelmatig knippen, elke dag een schoon paar sokken aandoen en je schoenen goed afwisselen zijn daar goede voorbeelden van.

Het behandelen van een kalknagel met Wartner is niet medisch nodig, een kalknagel is dan ook vrij onschuldig en vaak niet pijnlijk. Toch willen mensen vaak toch hun kalknagel verwijderen. Een kalknagel ziet er simpelweg niet heel mooi en verzorgd uit, daarom wordt het als storend ervaren. Voornamelijk in de zomermaanden wanneer je met verzorgde voeten wilt kunnen rondlopen.

Bestel hier het beste product tegen kalknagels!

Wartner kalknagelpen

Een Wartner kalknagelpen is een perfect hulpmiddel om een kalknagel goed te kunnen behandelen. Zo een Wartner kalknagel pen heeft een 3 in 1 formule waarmee het niet alleen effectief is tegen kalknagels, maar ook de verkleuring vermindert en de verspreiding van de kalknagel voorkomt. De formule zorgt ervoor dat de vloeistof door de lagen van de nagels heendringt en zo de bron de kalknagel kan aanpakken. Doordat de Wartner Kalknagelpen tot bij de bron van de nagel komt kan het ook de verdere groei van schimmels tegengaan en de nieuwe nagel beschermen tegen infecties.

Een Wartner kalknagelpen is makkelijk in gebruik en er hoeft dus ook niet veel naast gedaan te worden. Het is belangrijk om de kalknagelpen één keer per dag aan te brengen aan een droge en schoongemaakte nagel. Om het goed te laten intrekken is het verstandig om het voor het slapen te doen. Eén kalknagelpen kan 140 keer worden aangebracht. Het grootste deel van de gebruikers, zo'n 77%,  ziet al na twee weken resultaat. Dat mensen blij zijn met het resultaat blijkt uit de reviews die er over het product te vinden zijn.

Een paar enthousiaste gebruikers schreven:

“Super snel en handig te gebruiken, na 2 weken elke dag voor het slapen aanbrengen, vermindering van de kalknagel te zien!” – Paul

“Voor het eerst sinds lange tijd weer een stukje normale nagel. Je moet wel geduld hebben, maar het werkt!!!!!” – Jan

Wartner kalknagelgel

Een andere mogelijkheid om kalknagels mee te behandelen is de Wartner kalknagelgel. De 4 in 1 formule werkt hydraterend en in combinatie met glycerine en citroenkruid herstelt en voedt het de nagel intensief. De Wartner kalknagelgel bevat geen zuren die eventueel schadelijk kunnen zijn voor de nagel, het product is dan ook dermatologisch en klinisch getest.

Door een kalknagelgel te gebruiken bij een kalknagel nemen symptomen zoals bijvoorbeeld verkleuring af. Het zorgt ervoor dat het snelle herstel van een nagel wordt gestimuleerd en andere schimmels helpt te voorkomen. De Wartner kalknagelgel moet twee keer per dag gedurende vier weken worden aangebracht op een schone nagel. De eerste resultaten zullen na één week al zichtbaar zijn. Veel gebruikers zijn tevreden over het gebruik en het resultaat van de Wartner Kalknagelgel.

Enthousiaste reviews:

“Effectieve resultaten, na enkele dagen zichtbaar. Zeer goed product.” – Christine

“Deze 4-in-1 kalknagelgel werkt beter dan andere producten, die ik heb geprobeerd. Daarom heb ik een tweede pakje besteld.” – Radka

Meer mogelijkheden voor behandeling kalknagel

Naast dat een kalknagelpen en kalknagelgel van Wartner goed werkt voor het behandelen van kalknagels zijn er ook nog andere mogelijkheden om een kalknagel te behandelen. Een andere methode die vaak wordt gebruikt is het aanbrengen van tea tree olie. In deze olie zitten namelijk sappen die antibacterieel werken op nagels. Het nadeel van deze tea tree olie is dat het niet helemaal tot onder de kalknagel komt en er dus kan is dat het niet volledig effect gaat hebben. Een ander voorbeeld is het gebruik van soda.

Soda creëert een zure omgeving waarin schimmels en bacteriën niet kunnen overleven, dit komt, omdat soda alkalisch is. Je kunt de soda aanbrengen door er een pasta van te maken door er water aan toe te voegen of door eerst een azijn bad te nemen en daarna er soda over te smeren. Het nadeel van soda is dat het een langere tijd kan duren totdat er resultaat te zien is, je moet er dus wel geduld voor hebben.