Middelen kalknagel

Middelen kalknagel
Thijs van Dijk
24 september 2020

Kalknagels zijn hardnekkig en je moet er iets voor doen om van ze af te komen. Met de juiste behandeling kan dit zeker goed. Er zijn meerdere middelen tegen kalknagel. Zo kun je kiezen uit verschillende behandelingen en medicijnen. Hieronder hebben we een aantal van deze behandelingen en medicijnen voor je opgesomd.

ProtectAir kalknagelbehandeling

ProtectAir is een kalknagelbehandeling dat Olile-Active bevat. Dit ingrediënt zorgt ervoor dat schimmels niet kunnen overleven en dat ze zich niet kunnen vermenigvuldigen. Bij het correct gebruiken van ProtectAir zie je na één week al zichtbaar resultaat op het geïnfecteerde nagelgebied! Bij de behandeling zit ook een spray inbegrepen. Deze spray reinigt de schoenen die besmet zijn met de schimmel.

Op deze manier zorgt de behandeling ervoor dat herinfectie voorkomen wordt. Het nagelserum van ProtectAir is handig aan te brengen door middel van een kwastje. Om hier een goed resultaat mee te krijgen is het aan te raden dit serum twee keer per dag te gebruiken. Ook wordt het aangeraden om 1 keer per week je nagels te vijlen. Bij de behandeling zitten dan ook 10 nagelvijlen inbegrepen. Gooi na het vijlen wel je vijl weg, om ook op deze manier herbesmetting te voorkomen!

Bestel hier het beste product tegen kalknagels!

Kalknagels behandelen met azijn

azijn als middel tegen kalknagels

Azijn kan een goede oplossing zijn voor jouw kalknagel(s). Azijn bevat namelijk tussen de 4 en 15% azijnzuur. En laten schimmels nou net niet kunnen leven in een zure omgeving. Dat maakt azijn dus een goede oplossing tegen kalkangels. Hoe doe je dit?

Je hebt twee opties om je kalknagels te verwijderen door middel van azijn. Dep twee keer per dag je kalknagel in pure azijn, of laat één keer per dag je kalknagel een kwartier weken in azijn. De eerste optie is beduidend sneller, maar de tweede optie laat sneller resultaat zien omdat de azijn daarbij goed kan doordringen tot onder de nagels.

Laseren van de kalknagel

Een kalknagel kan ook worden behandeld met een laserbehandeling. Dit is één van de nieuwste behandelmethoden. De laser werkt door middel van warmte. Het licht van de laser vernietigt de schimmels, zonder dat de nagel of het gebied rondom de nagel wordt beschadigd. Er zijn wel zo’n 4 tot 6 laserbehandelingen nodig om volledig van je kalknagel(s) af te komen, maar uiteindelijk groeit de nagel uit en komt er een gezonde nagel voor terug!

Het gebruik van Tea Tree Olie

Tea Tree Olie bevat hele sterke antibacteriële en antiseptische eigenschappen. Meng 2 theelepels van de olie met 200 milliliter water en breng het met een wattenstaafje aan op de nagel(s). Ook deze manier is bewezen effectief voor het verwijderen van kalknagels. Kortom, je hebt de keuze uit verschillende behandelingen en medicijnen. Voor welke optie ga jij? Er zijn dus genoeg middelen tegen kalknagels.

ProtectAir Complete Kalknagel Behandeling - 4ml

ProtectAir Complete en Ademende Nagellak