Schimmelnagels behandelen met chloor: Effectief en Eenvoudig

schimmelnagel behandelen met chloor
Djibril Kampu
10 juni 2023

Een schimmelnagelinfectie kan ongemak en schaamte veroorzaken. Gelukkig zijn er verschillende behandelingsopties beschikbaar om schimmelnagels te bestrijden en te verwijderen. Een van de effectieve en eenvoudige methoden is het gebruik van chloor. In dit artikel zullen we bespreken hoe schimmelnagel behandelen met chloor kan helpen bij het verwijderen en verminderen van schimmels. Ook gaan we dieper in op welke voorzorgsmaatregelen moeten worden genomen tijdens het proces.

Schimmelnagels herkennen

De eerste stap is bewust zijn van de schimmelnagels. We vertellen je kort hoe je schimmelnagels kan herkennen. Zo ben je zeker van je zaak voor je met deze behandeling aan de slag gaat. Het grootste verschil tussen gezonde nagels en kalknagels is dat gezonde nagels licht zijn. Kalknagels zijn namelijk witgeel van kleur en soms zelfs grijs. Zie je wel eens vlekjes op je nagels? Ook dat is een aanwijzing tot het herkennen van schimmelnagels. Ook is de nagel meestal dik aan de rand waar deze gauw los laat. Herken je alles? Dan kunnen we zo aan de slag met het plan van aanpak. Velen van ons kopen gauw zo veel mogelijke preventiemiddelen in het geval van kalknagels en proberen ook thuis van alles uit. Zo kan een kalknagel behandel set dat in de winkel ligt jou geruststelling bieden. Heb je deze besteld, nog niet binnen of wil je gewoon zo snel mogelijk alles uitproberen? Lees dan verder voor het stappenplan.

Chloor als effectieve behandeling voor schimmelnagels

Heb je andere natuurlijke behandelingen als een voeten bad tegen schimmelnagels geprobeerd, maar mocht dit niet baten? Dan weten wij jou te helpen met chloor als effectieve behandeling. Chloor is een krachtig desinfectiemiddel dat effectief kan zijn bij het behandelen van schimmelnagels. Het middel heeft antischimmel-eigenschappen en kan helpen bij het doden van de schimmel die de infectie veroorzaakt. Het is belangrijk om te weten dat chloor alleen geschikt is voor de behandeling van oppervlakkige schimmelinfecties en niet voor ernstige gevallen waarbij de nagel diep is aangetast. Je schimmelnagel behandelen met chloor is daardoor een goede keuze. Het is dus ook een effectieve preventiemethode voor kalknagels bij sporters. Deze aanpak voor iedereen leggen we hieronder stapsgewijs uit.

Het proces van het behandelen van schimmelnagels met chloor

Het behandelen van schimmelnagels met chloor vereist zorgvuldigheid en consistentie. Volg deze stappen voor een effectieve behandeling:

 • Meng een kleine hoeveelheid chloor met water in een bak.
 • Week de geïnfecteerde nagels gedurende 15-20 minuten in het chloorwater.
 • Droog de nagels grondig af na het weken.
 • Herhaal deze procedure dagelijks gedurende enkele weken totdat de symptomen verbeteren.

Veiligheidsmaatregelen bij het gebruik van chloor

Bij het gebruik van chloor is het belangrijk om de nodige veiligheidsmaatregelen te nemen om irritatie en letsel te voorkomen:

 • Draag handschoenen tijdens het hanteren van chloor.
 • Zorg voor voldoende ventilatie in de ruimte waar je de behandeling uitvoert.
 • Vermijd contact met de ogen en mond. Spoel onmiddellijk met water als er toch contact optreedt.
 • Houd chloor buiten het bereik van kinderen.

'Wat als mijn schimmelnagel behandelen met chloor mij niet helpt?'

Uiteraard is de behandeling niet voor elke situatie weggelegd. Zo heeft de ene persoon een mildere vorm van kalknagels dan de ander en andersom. Blijf je maar proberen en heeft chloor niet het gewenste effect voor jouw kalknagels? Overweeg dan om naar de huisarts te gaan of op zoek te gaan naar andere behandelmethoden die wellicht beter bij jou passen.

Bestel hier het beste product tegen kalknagels!

Veelgestelde vragen over schimmelnagels behandelen met chloor (FAQ's)

Kan ik chloor rechtstreeks op mijn nagels aanbrengen?
Nee, het wordt aanbevolen om chloor te verdunnen in water voordat je het op nagels aanbrengt.

Hoe lang duurt het voordat de symptomen van schimmelnagels verbeteren met chloorbehandeling?
Een keer je schimmelnagel behandelen met chloor gaat geen wonderen opleveren. Het is namelijk een langdurig proces en daardoor kan de verbetering van de symptomen enkele weken tot maanden duren, afhankelijk van de ernst van de infectie.

Kan ik chloor gebruiken als ik zwanger ben?
Het wordt afgeraden om chloor te gebruiken tijdens de zwangerschap. Raadpleeg een arts voor veilige behandelingsopties.

Moet ik mijn schoenen behandelen bij een schimmelnagelinfectie?
Ja, het is belangrijk om ook schoenen te behandelen om her-infectie te voorkomen. Gebruik een antischimmel product voor schoenen.

Kan ik mijn nagels lakken tijdens de chloorbehandeling?
Het wordt aanbevolen om nagellak te vermijden tijdens de behandeling, omdat dit de luchtcirculatie kan belemmeren en de groei van schimmels kan bevorderen.

Aanvullende oplossingen voor het behandelen van schimmelnagels

Naast chloor zijn er ook andere alternatieve behandelingen voor schimmelnagels die het overwegen waard zijn. Zo blijkt het gebruik van tea tree olie, azijn, oregano olie en probiotica ook te helpen tegen schimmelnagels. Uiteraard kan je er ook voor kiezen om je kalknagels zelf snel en efficiënt te behandelen met een behandeling set. Zo blijkt de NailSonic kalknagelbehandeling voor velen enorm te helpen! Wij gunnen jou dit ook, dus waarom zou je het niet proberen? Velen gingen je in ieder geval voor! Twijfel je erover? Klik dan hieronder voor meer informatie óf om direct de oplossing van NailSonic te kopen!

NailSonic™
(9148 reviews)
Sanne F.

"Ik was altijd onzeker over mijn nagels, maar dit product heeft dat compleet verandert! Het is echt makkelijk te gebruiken en snel en effectief. Ik loop nu vol zelfvertrouwen op m'n slippers over het strand!"

Geen nagelschimmel meer in slechts 7 dagen!
Toon vol vertrouwen overal je nagels
Geniet van blijvende resultaten
Geen resultaat? Je geld terug!
Houdt gezonde nagels en huid intact
Bestel nu!

Aanbevelingen voor schimmelnagelbehandeling

 • Raadpleeg een arts voor een juiste diagnose en behandeling van schimmelnagels.
 • Volg de aanbevolen instructies bij het gebruik van chloor of andere behandelingen.
 • Neem preventieve maatregelen om her-infectie te voorkomen, zoals het schoon en droog houden van voeten en het behandelen van je schoenen.

Schimmelnagels kunnen hinderlijk zijn, maar met de juiste behandeling is verbetering mogelijk. Chloor kan een effectieve en eenvoudige manier zijn om schimmelnagels te behandelen. Door het volgen van het juiste proces en het nemen van de nodige veiligheidsmaatregelen, kun je mogelijk verlichting vinden van de symptomen en jouw nagels weer gezond maken. We wensen je veel succes met het verkrijgen van gezonde nagels!

Lees ook: Kalknagel laat los