Alles over Amorolfine

Alles over Amorolfine
Thijs van Dijk
16 augustus 2022

Kalknagels zijn een veelvoorkomend probleem. Met name op oudere leeftijd zul je sneller last krijgen van kalknagels. Kalknagels zien er erg onsmakelijk uit, daarom wil je er natuurlijk zo snel mogelijk van af. Je kunt de kalknagels eenvoudig zelf behandelen met de amorolfine nagellak. Wij vertellen jou alles over het middel!

Amorolfine, wat is het?

Amorolfine is een stofje dat de schimmels doodt. Het stofje zit verwerkt in een medicinale nagellak die bedoeld is tegen kalknagels. In nagellak voor kalknagels zit een concentratie van 5% van amorolfine. Amorolfine bij Kruidvat kopen is niet mogelijk. Het product is enkel op recept te verkrijgen bij de apotheek.

Wie gebruikt amorolfine?

Je kunt de kalknagel zelf behandelen met amorolfine, wanneer enkel de nagelplaat is aangetast door de schimmel. Kalknagels kunnen bij iedereen voorkomen. Echter zijn sommige mensen vatbaarder voor kalknagels. Mensen die een huidziekte hebben of diabetes hebben, hebben een grotere kans op kalknagels.

Je vraagt je vast af "hoe kom je aan een kalknagel?" In de meeste gevallen loop je kalknagels op in een vochtige ruimte. Hier kunnen de schimmels eenvoudig worden overgedragen. Met name in sauna’s, zwembaden, openbare douches of sportscholen worden schimmels vaak verspreid. Besmette huidschilfers blijven achter in het zwembad of op een natte vloer. Zo worden de schimmels overgedragen aan iemand anders. Kalknagels kunnen dus bij iedereen voorkomen. Je loopt ze al snel op in een vochtige openbare ruimte.

Bestel hier het beste product tegen kalknagels!

Waarom amorolfine nagellak gebruiken?

Je kunt kalknagels om een aantal redenen het beste zo snel mogelijk behandelen met amorolfine nagellak. Kalknagels zijn erg besmettelijk, waardoor je de schimmels makkelijk op iemand anders over draagt in een openbare vochtige ruimte. Daarnaast kan de schimmel zich verplaatsen naar jouw andere nagels en zelfs op jouw huid.

Je  wilt natuurlijk het liefste zonder schaamte op je slippertjes kunnen lopen aan het zwembad. Kalknagels zien erg onsmakelijk uit. Zo wordt een kalknagel geel en in sommige gevallen zelfs donkerbruin. Daarnaast laat de nagel in een hoop gevallen los of brokkelen er stukjes af. Logisch dus dat een hoop mensen zich schamen wanneer zij last hebben van kalknagels.

Hoe wordt amorolfine nagellak gebruikt?

Amorolfine nagellak kopen is niet mogelijk. Je kunt de nagellak bij de apotheek halen op recept van de huisarts. Hier krijg je meteen de juiste uitleg over het gebruik van de nagellak. Wij vertellen nog eens kort hoe het middel dient te gebruiken:

  • Vijl allereerst het deel dat aangetast is met schimmel. Doordat het oppervlak van de nagel ruw wordt trekt de amorolfine nagellak beter in de nagel. Let op dat je de vijl vervolgens goed schoonmaakt. Zo voorkom je dat de schimmel wordt verspreid.
  • Reinig vervolgens je nagel met alcohol. Doe een beetje alcohol op het watje en maak de nagel schoon met alcohol.
  • Vervolgens kun je aan de slag met de amorolfine nagellak. Het flesje bevat een kwastje waardoor je het middel goed kunt verdelen over de nagel.
  • Nadat je de kalknagels hebt behandeld met de nagellak, moet je het flesje goed dichtdraaien.
  • Laat de nagellak zo’n 3 minuten drogen. Je kunt vervolgens weer je sokken aantrekken.

Je gebruikt de nagellak 1 of 2 keer per week. Deze behandeling zet je voort tot de kalknagels verdwenen zijn. Dit kan 9 tot 12 maanden duren.

Amorolfine nagellak ervaringen

Op het internet zijn geen ervaringen te vinden over het gebruik van amorofine nagellak. De nagellak zou goed moeten werken tegen kalknagels aangezien het wordt voorgeschreven door de huisarts. Je kunt de kalknagels zelf behandelen met de nagellak wanneer alleen de nagelplaat is aangetast. Mocht de schimmel zich verder verspreid hebben, dan dien je een ander middel te gebruiken. Naast amorolfine nagellak, kun je ook amorolfine crème krijgen bij de huisarts. Deze werkt net zo effectief als de nagellak.

Alternatief voor amorolfine nagellak

Het behandelen van kalknagels kan 9 tot 12 maanden duren wanneer je amorolfine nagellak gebruikt. Deze behandeling duurt dus relatief lang. Je wilt natuurlijk het liefste zo snel mogelijk van die onsmakelijke kalknagels af. Wij hebben een sneller alternatief gevonden voor het behandelen van kalknagels, namelijk: NailSonic

Met de complete kalknagel behandeling van NailSonic behandel jij jouw kalknagels op een effectieve manier. Met deze behandeling kun je sneller een verbetering van de kalknagel te zien, dan bij het gebruik van amorolfine nagellak. Binnen 4 weken is bij de meeste gebruikers al een flinke verbetering zichtbaar.

Naast de complete behandeling van NailSonic, is het aan te raden om ook de medische schoenenspray aan te schaffen. Deze doodt de schimmels in de schoenen. Zo voorkom je dat de schimmels terugkomen.

Bekijk ook eens onze meest gestelde vragen pagina! Hier staan veel vragen en antwoorden over kalknagels.

NailSonic™
Nailerner Kalknagelkwastje 2 in 1 - 10 ml