Nagellak voor kalknagels

Nagellak voor kalknagels
Thijs van Dijk
29 april 2024

Het behandelen én verbergen van kalknagels is mogelijk, maar je hebt hier speciale nagellak voor nodig zoals Daktarin en O2 nagellak. Het gebruik van gewone nagellak kan de aandoening namelijk verslechteren. Wij gaan jou uitleggen wat echt helpt tegen kalknagels en hoe nagellak jou erbij kan helpen!

Belangrijkste om te weten:

 • De beste nagellak tegen kalknagels is Daktarin nagellak. De formule van de nagellak behandeld de schimmel én werkt preventief.
 • Kalknagels mag je niet lakken met gewone (gel)nagellak. Hiermee wordt de nagelplaat nog meer beschadigd doordat de nagel verstikt. Je kan kalknagels enkel lakken met specifieke kalknagelzaak of met het gebruik van zuurstof doorlatende nagellak, zoals de O2 nagellak.
 • Wat helpt echt tegen een kalknagel? Het is voornamelijk aan te raden om antischimmelmiddelen te gebruiken voor het genezen van kalknagels. Voor het meest snelle resultaat is het laseren van kalknagels een effectieve oplossing.
 • Kalknagels verbergen kan door preventieve maatregelen, het gebruik van kalk nagellak en zuurstof doorlatende nagellak.

Hoe kan nagellak helpen tegen kalknagels?

Nagellak zorgt voor een extra beschermlaag over je nagels heen. Door middel van nagellak ontstaat er een barrière tussen de nagel en externe factoren zoals vocht en schimmels. De barrière die is ontstaan zorgt ervoor dat verdere infectie en verspreiding van schimmels wordt belemmerd. Dit kan echter alleen gebeuren bij het gebruiken van nagellak die hier ook voor bedoeld is zoals de nagellak van Daktarin of O2. Het effect zal minder tot niet aanwezig zijn als er gebruik wordt gemaakt van gewone (gel)nagellak. Gewone (gel)nagellak zorgt er namelijk voor dat de nagelplaat verstikt raakt. Als de nagelplaat verstikt raakt, bestaat de kans dat de infectie naar andere nagels wordt verspreid.

Welke nagellak tegen kalknagels is het meest effectief?

De meest effectieve nagellak tegen kalknagels is Daktarin nagellak. Het wordt specifiek gebruikt voor het behandelen van een schimmelinfectie. Zo blijkt uit de Daktarin nagellak reviews dat het na consequent gebruik de schimmel tegengaat. Dit heeft het product te danken aan miconazolnitraat, wat de schimmel dood én preventief werkt.

Zo breng je nagellak tegen kalknagels aan

Voordat je zuurstof doorlatende nagellak voor kalknagels gebruikt raden wij aan om een beschermde coating nagellak op je gezonde nagels aan te brengen. Op deze manier worden je gezonde nagels namelijk beschermd.

Let op: behandel je kalknagels met azijn? Pas dan op dat de kalknagel nagellak niet losweekt door het zuur.

 1. Breng de eerder benoemde beschermde coating nagellak aan om hechting van de nagellak in de nagel te voorkomen. Het geeft een beschermende laag aan de beschadigde nagelplaat.
 2. Breng vervolgens de specifieke nagellak tegen kalknagels aan.
 3. Zorg ervoor dat je de nagels blijft behandelen zodat het kalknagelherstel zal versnellen

De voordelen van nagellak tegen kalknagel

Als je denkt last te hebben van kalknagels kan nagellak voor een kalknagel je helpen. Dat heeft onder andere de volgende voordelen:

 • Laat zuurstof door naar de nagels
 • Verbergt de kalknagels en het vuil ervan
 • Brengt een extra beschermende laag aan tegen stoten
 • Heeft een positief effect op de conditie van je nagels
zuurstof latende nagellak tegen kalknagels

Hoe kun je kalknagels verbergen?

Je kalknagels verbergen kan op verschillende gemakkelijke manieren. Er zijn verschillende oorzaken voor kalknagels. Door gebruik te maken van een aantal manieren kan je het risico op kalknagels al verminderen, maar het probleem kan altijd ontstaan. Denk aan het aantrekken van goede schoenen en het reinigen van de schoenen. Ook het dragen van schone sokken is een gemakkelijke manier. Uiteraard is het belangrijk om het probleem bij de kern aan te pakken en de schimmel dus te bestrijden. Mocht je nu echt graag je nagels een kleurtje willen geven, dan is de 02 Nagellak een optie. De nagellak is zuurstof doorlatend en heeft een knalroze kleur. Het maakt dus niet uit of je een man of vrouw bent, want met deze kleur kan niemand zien dat jij nagellak op hebt, maar je nagels kunnen wel beschermd worden op deze manier!

Het voorkomen van een kalknagel

Een preventieve maatregel die je kan treffen, zodat je nagels gezond blijven, is NailCare™. Gezonde nagels hebben een veel lagere kans om te ontwikkelen tot kalknagels/schimmelnagels. Niks kan het uitsluiten, het blijft immers besmettelijk, maar voorkomen is altijd beter dan genezen. Met deze preventieve maatregel tegen kalknagels hoef je enkel een dun laagje op je droge en schone nagels toe te passen. Ook is dit goed tegen nagel die broos zijn, scheurend of verkleurd!

Gebruik ons advies

Nu we weten welke producten we nodig hebben om een kalknagel te verbergen, maar ook te behandelen zit er nog maar één ding op. Door onze adviezen op te volgen, zorg je ervoor dat het herstel van je nagel(s) soepel verloopt en zal je tegen minder problemen aanlopen. Wij hopen natuurlijk dat je snel weer mag genieten van gezonde nagels!