Nagellak voor kalknagels

Nagellak voor kalknagels
Djibril Kampu
14 januari 2024

Kalknagels kan je tegelijkertijd behandelen én verbergen. Let op: dit mag niet met gewone (gel)nagellak. Het gebruik van gewone nagellak op kalknagels kan de aandoening erger maken en verstikt de nagelplaat. Antischimmelmiddelen zijn dus enorm belangrijk om te gebruiken bij het verbergen en tegengaan van kalknagels. De meest effectieve kalk nagellak voor behandeling en preventie van nagelschimmel is Daktarin nagellak. Ook speciale nagellak ontworpen voor kalknagels zoals O2 nagellak kan worden gebruikt om de schimmel te verbergen. Deze nagellak laat namelijk 30% meer zuurstof door dan normale nagellak. Wat je ook doet, gebruik dus géén normale nagellak tegen kalknagels! Lees verder om te ontdekken wat wel écht helpt tegen kalknagels.

Belangrijkste om te weten:

 • De beste nagellak tegen kalknagels is Daktarin nagellak. De formule van de nagellak behandeld de schimmel én werkt preventief.
 • Kalknagels mag je niet lakken met gewone (gel)nagellak. Hiermee wordt de nagelplaat nog meer beschadigd doordat de nagel verstikt. Je kan kalknagels enkel lakken met specifieke kalknagelzaak of met het gebruik van zuurstof doorlatende nagellak, zoals de O2 nagellak.
 • Wat helpt echt tegen een kalknagel? Het is voornamelijk aan te raden om antischimmelmiddelen te gebruiken voor het genezen van kalknagels. Voor het meest snelle resultaat is het laseren van kalknagels een effectieve oplossing.
 • Kalknagels verbergen kan door preventieve maatregelen, het gebruik van kalk nagellak en zuurstof doorlatende nagellak.

Nagellak voor kalknagels gebruiken: mag dat?

Het is niet aan te raden om gewone (gel)nagellak te gebruiken op een kalknagel. Het zorgt er namelijk voor dat de nagelplaat verstikt waardoor de infectie naar andere nagels verspreid. Wil je dus graag nagellak voor kalknagels gebruiken? Kies dan specifieke nagellak tegen kalknagels. Op deze manier kun je de kalknagel verbergen, behandelen én laten ademen. Vermijd het gebruik van gewone (gel) nagellak dus totdat de infectie volledig verdwenen is.

Welke nagellak tegen kalknagels is het meest effectief?

De meest effectieve nagellak tegen kalknagels is Daktarin nagellak. Het wordt specifiek gebruikt voor het behandelen van een schimmelinfectie. Zo blijkt uit de Daktarin nagellak reviews dat het na consequent gebruik de schimmel tegengaat. Dit heeft het product te danken aan miconazolnitraat, wat de schimmel dood én preventief werkt.

Daktarin Nagellak
Klinisch bewezen werking tegen kalknagels met miconazolnitraat
Effectieve resultaten na 2 tot 3 weken
Goede prijs-kwaliteit verhouding
Bekijk de prijs bij bol.com

Zo breng je nagellak tegen kalknagels aan

Voordat je zuurstof doorlatende nagellak voor kalknagels gebruikt is het aan te raden een beschermde coating nagellak op je gezonde nagels aan te brengen. Dit doe je zodat je deze beschermd tegen mogelijke infectie.

Let op: behandel je kalknagels met azijn? Pas dan op dat de kalknagel nagellak niet losweekt door het zuur.

 1. Breng de eerder benoemde beschermde coating nagellak aan om hechting van de nagellak in de nagel te voorkomen. Het geeft een beschermende laag aan de beschadigde nagelplaat.
 2. Breng vervolgens de specifieke nagellak tegen kalknagels aan.
 3. Zorg ervoor dat je de nagels blijft behandelen zodat het kalknagelherstel zal versnellen

De voordelen van nagellak tegen kalknagel

Als je denkt last te hebben van kalknagels kan nagellak voor een kalknagel je helpen. Dat heeft onder andere de volgende voordelen

 • Laat zuurstof door naar de nagels
 • Verbergt de kalknagels en het vuil ervan
 • Brengt een extra beschermende laag aan tegen stoten
 • Heeft een positief effect op de conditie van je nagels
zuurstof latende nagellak tegen kalknagels

Hoe kun je kalknagels verbergen?

Je kalknagels verbergen kan op verschillende gemakkelijke manieren. 9 van de 10 manieren zijn preventieve zorgmaatregelen die we te allen tijde zouden moeten nemen. Denk aan het aantrekken van goede schoenen en het reinigen van de schoenen. Ook het dragen van schone sokken is een gemakkelijke manier. Uiteraard is het belangrijk om het probleem bij de kern aan te pakken en de schimmel dus te bestrijden. Mocht je nu echt graag je nagels een kleurtje willen geven, dan is de 02 Nagellak een optie. De nagellak is zuurstof doorlatend en heeft een knalroze kleur, no way dat iemand jouw kalknagels opmerkt!

Nagellak 5ml O2 Nagellak
Verbergt de kalknagel
Schimmel dringt beperkt door tot de nagel
De formule laat de nagel 30% meer zuurstof bereiken dan (gel)nagellak
Bekijk de prijs bij bol.com

Preventieve maatregelen tegen kalknagels

Een preventieve maatregel die je kan treffen, zodat je nagels gezond blijven, is NailCare™. Gezonde nagels hebben een veel lagere kans om te ontwikkeling tot kalknagels/schimmelnagels. Niks kan het uitsluiten, het blijft immers besmettelijk, maar voorkomen is altijd beter dan genezen. Met deze preventieve maatregel tegen kalknagels hoef je enkel een dun laagje op je droge en schone nagels toe te passen. Ook is dit goed tegen nagel die broos zijn, scheurend of verkleurd!

NailCare™
(9148 reviews)
Olivia V.

"Als iemand die altijd last had van broze nagels, heeft dit product echt het verschil gemaakt. Mijn nagels zijn nu sterker en lijken minder snel te breken. Ik zou het ten zeerste aanraden aan iedereen die op zoek is naar een oplossing voor nagelproblemen."

Geen broze, gespleten of beschadigde nagels meer!
Werkt in al 7 korte dagen
Een boost in je zelfvertrouwen
Geen resultaat? Je krijgt je geld terug!
Beschermt én voedt nagels en nagelriemen
Bestel nu!

Het gevaar van kruisbesmetting bij kalknagels

Wanneer je last hebt van een kalknagel, betekent dit dat er een bepaalde bacterie aanwezig is op je huid. Er leven misschien wel miljarden bacteriën op je huid waar je tegen beschermd bent. Sommige zijn echter in staat door deze bescherming te breken en je daarna ziek te maken. Voor kalknagels is dit de "Microsporum canis" bacterie. Deze bacterie kan zich makkelijk nestelen op je huid zorgen voor een ontsteking in je huid, wat zorgt voor het ontstaan van de schimmelinfectie. Dit kan je niet voorkomen, het heeft namelijk te maken met natuurlijke weerstand tegen deze bacterie die genetisch bepaald is. Doordat deze bacteriën zeer besmettelijk zijn, kan je deze al snel onbewust verder verspreiden op andere plekken. Dit fenomeen van verspreiden staat ook wel bekend als kruisbesmetting. Als jouw weerstand laag is, is het dus belangrijk om je weerstand te verhogen om de kans op kalknagels te verkleinen.

In deze blog hebben we gekeken naar het effect van zuurstof doorlatende nagellak bij de behandeling van kalknagels. Het belang van zuurstofdoorlatendheid voor de gezondheid van de nagels en het verminderen van de zichtbaarheid van kalknagels werd ook uitgelicht. Tevens hebben we het kort gehad over kruisbesmetting en hoe je dit kunt voorkomen. Kortom, wil je nagellak voor kalknagels gebruiken? Zorg er dan voor dat je je aan bovenstaande regels houdt. Door deze maatregelen na te leven zorg je ervoor dat alles naar wens verloopt en zal je tegen minder problemen aanlopen tijdens het herstel van je nagel(s). We hopen dat jij snel mag genieten van gezonde nagels, veel succes!