Tea tree olie kalknagels

tea tree olie
Djibril Kampu
10 augustus 2021

Hoe behandel je kalknagels met teatree olie? Een kalknagel of schimmelnagel zijn nagels die geïnfecteerd zijn met een schimmel. Er zijn altijd bacteriën en schimmels aanwezig op onze huid en onder onze nagels. De bacteriën en schimmels worden pas actief als deze het lichaam kunnen binnendringen. Als dit gebeurd kan de infectie zich verspreiden en dan kunnen kalknagels of schimmelvoeten ontstaan.

Schimmels ontstaan vaak onder warme en vochtige omstandigheden en kunnen zich zo ontwikkelen en verspreiden. Een schimmelinfectie kan zich ook door een beschadiging in je nagel of huid naar binnen werken. Niet iedereen heeft last van kalknagels of andere schimmelinfecties. Mensen met bepaalde ziektes, zoals diabetes kunnen echter wel gevoeliger zijn voor een schimmelinfectie. Gelukkig kunnen kalknagels goed behandeld worden met bijvoorbeeld protectAir, azijn, vicks of met teatree olie.

Ontdek wat je nog meer tegen kalknagels kan doen

Wat is Teatree olie?

Tea tree olie is afkomstig van een plant genaamd Melaleuca Alternifolia. Dit is een theeboom afkomstig uit New South Wales in Australië. De verzorgende werking van de Melaleuca Alternifolia werd gebruik voor allerlei huidaandoeningen, zoals schimmels en een betere Chi. De plant heeft witte bloemen en naalden. De Melaleuca Alternifolia plant staat bekend om zijn ontstekingsremmende en ontsmettende werking. De theeboom kan zo’n zeven tot acht meter hoog worden en wordt vooral gebruikt om teatree olie te maken.

De papierbast
De inheemse boomsoort Melaleuca Alternifolia komt uit Australië en behoort de ‘papierbast’ bomen. De papierbast is makkelijk van de bomen af te halen en is waterafstotend. Vanwege zijn waterafstotende eigenschap gebruikte de inheemse bevolking de Melaleuca Alternifolia bomen ook om dakbedekking en kano’s te maken.

De bladeren werden door de inheemse bevolking in water gekookt en gebruikt voor mensen die ziek werden. Dit deden ze omdat ze ontdekte dat de bladeren ontstekingsremmende en ontsmettende werkingen hadden. Als mensen ziek werden met verkoudheid, hoofdpijn of hoesten dan kregen ze vaak de bladeren toegediend.

teatree

De eigenschappen van teatree olie

Teatree olie kent vele eigenschappen waaronder een breed scala aan antibacteriële werkingen. De teatree olie kan je immuunsysteem een boost geven, werkt antiviraal, ontstekingsremmend en schimmeldodend. Door zijn schimmeldodende werking kan teatree olie een erg goede oplossing zijn voor kalknagels.

Tea tree olie tegen kalknagel

Door tea tree olie tegen kalknagel te gebruiken kan je dus op een natuurlijke manier van je kalknagels afkomen. Tea tree olie gebruiken tegen kalknagels is een goedkopere oplossing dan veel andere producten die nu op de markt zijn. Veel mensen zijn vaak ook verrassend positief nadat ze tea tree olie tegen kalknagels gebruikt hebben.

  • Meng twee theelepels teatree olie met 200 milliliter water. Vervolgens behandel je tweemaal daags de kalknagel met het mengsel.
  • Met een wattenstaafje kan je de geïnfecteerde kalknagel en nagelriem insmeren. Herhaal dit dagelijks tot je kalknagel helemaal weg is.

Schimmelinfecties zoals kalknagels staan erom bekend dat ze erg hardnekkig zijn. Dit houdt in dat ze vaker terug komen, om deze reden is het aan te raden om één tot twee keer per week een voetenbadje te maken met een paar druppels teatree olie. Op deze manier kan je er zeker van zijn dat je de schimmelinfectie goed aanpakt. Een voeten bad met een paar druppels teatree olie kan je ook altijd nemen na een bezoek aan een sauna of een zwembad. Dit zijn vaak de plaatsen waar mensen kalknagels oplopen en zo bescherm je jezelf beter en verklein je de kans om het op te lopen.

Het product tea tree olie

Een echte aanrader is de tea tree olie van Honuol. Deze tea tree olie is van de hoogste kwaliteit en werkt goed tegen kalknagels en andere lichamelijke kwalen, zoals puistjes.

Bijwerkingen teatree olie

Het komt niet vaak voor dat teatree olie een allergische reactie of huidirritatie afgeeft bij de gebruiker. Dit kan de Chi behoorlijk verstoren. Bij langer gebruik op de huid kan teatree olie uitdrogend werken en kan huidirritatie veroorzaken. Ook zijn de ingrediënten in teatree olie vrij instabiel. Dit houdt in dat wanneer de teatree olie met zuurstof of licht in aanraking komt, dat die kan veranderen. Deze verandering kan een allergische reactie veroorzaken. Om deze redenen is het van belang dat je de olie koel bewaart en een verpakking met een bruine glazen flesje koopt. Ook is het van belang om te kijken tot wanneer de teatree olie houdbaar is.

Alternatieven om kalknagels te behandelen

Je kan ook een kalknagel met andere producten proberen weg te krijgen. Je kan gebruik maken van bijvoorbeeld azijn of ProtectAir. Hieronder kan je er meer over lezen.

Azijn

Azijn kan een erg goede oplossing zijn tegen kalknagels. Dit komt omdat azijn een erg hoge zuurtegraad heeft, waar schimmelinfecties niet goed tegen kunnen. Als je de kalknagel behandeld met azijn kan het de schimmelinfectie doden en tegengaan. Je kan je voeten in een bad van azijn doen en zo de infectie tegen gaan. Je kan onze blog over kalknagels en azijn lezen als je meer wilt weten over het effect van azijn.

ProtectAir

Een van de beste middelen tegen kalknagels blijft ProtectAir. Dit serum is samengesteld uit allerlei ingrediënten wat bewezen is dat het kalknagel infecties doodt en herinfecties tegengaat. Na vier weken kan je al een groot verschil zien in het herstel van de kalknagel. Zo’n 86 procent van de gebruikers ervaart een sneller herstel van de kalknagel na het gebruik van ProtectAir.

ProtectAir Complete Kalknagel Behandeling - 4ml
ProtectAir Complete en Ademende Nagellak