Daktarin crème tegen voetschimmel review

Daktarin crème tegen voetschimmel review
Djibril Kampu
21 maart 2024

Als iemand die zelf ook graag met slippers loopt wanneer het mooi weer is, ben ik altijd al huiverig geweest voor voetschimmel. Helaas is huiverig zijn niet altijd genoeg, want een tijd geleden was het alsnog raak: onder de bal van mijn voet en tussen mijn tenen kreeg ik voetschimmel. Gelukkig, als bekende met alles omtrent kalknagels en voetschimmels, zag ik dit ook als een kans. Ik wilde al een tijdje de Daktarin crème reviewen. Natuurlijk kan ik ook online rondkijken, maar dit was een uitgelezen kans. Hieronder lees je dus meer over mijn Daktarin crème review en of dit écht helpt tegen voetschimmel.

Belangrijkste om te weten:

 • Daktarin crème werkt heel goed én heel snel tegen voetschimmel
 • Ik ervoer het heel positief, anderen gebruikers ook
 • Hoewel het snel werkt, moet je de crème ook minimaal 1 week ná dat je symptomen weg zijn blijven gebruiken
 • Je kan voetschimmel voorkomen door het volgende te doen:
  • Slippers in sauna of bij zwembad
  • Schone sokken aandoen
  • Schoenen droog houden
  • Niet te veel zeep
  • Droog je voeten goed af

Werkt Daktarin crème tegen voetschimmel?

Ja, Daktarin crème werkt. Ik gebruik het nu enkele weken op- en onder mijn voeten. Voor nu kan ik zien dat er progressie is in het wegwerken van de schimmel. Voor degene die weten hoe voetschimmels werken: de jeuk is niet om te harden. Deze nam gelukkig vrij snel af, wat naast hoe het uit ziet toch wel de grootste irritatie is. Geef het een half uurtje en de jeuk (en geur) is zo goed als weg. Je moet wel met enige regelmaat blijven smeren.

Ook ben ik blij dat de crème niet al te vettig is, zelf vind ik dit niet prettig als het wél vettig is. Ook de uitslag verdween als sneeuw voor de zon. Als ik het vergelijk met wat mensen schrijven over andere voetschimmel crèmes dan werkt de Daktarin crème gewoon vele malen sneller.  Ik weet niet hoe het met jou zit, maar ik wil eigenlijk zo snel mogelijk van de schimmel, geur en jeuk af. Wel is het aan te raden om, wanneer je van de klachten af bent, door te blijven smeren. Van je voetschimmel afkomen is één ding, het weghouden is weer compleet wat anders. Het is zo effectief dat ik ‘m zelfs aanraad om te kopen! Ik gun jullie in ieder geval eenzelfde ervaring als wat ik had/heb.

DAKTARIN crème, 1x30 gram
(282 reviews)

'Helpt mijn voeten en tenen gezond te houden na dagelijkse ettelijke uren in de werkschoenen. Efficiënt en zeer gemakkelijk in gebruik.'

Behandelt voetschimmel simpel en effectief
Razendsnelle resultaten
Verlicht jeuk snel
Maskeert de schimmelgeur
Bruikbaar op meer dan alleen de voeten
Bekijk de prijs bij bol.com

Wat zeggen anderen over hun voetschimmel ervaringen en Daktarin crème?

Andere mensen hoor je online niet zeggen dat Daktarin crème niet helpt tegen voetschimmel. Ik ben als nieuwsgierig persoon van tevoren toch even op onderzoek uit gegaan en ik stond te kijken van hoeveel positieve Daktarin crème reviews er waren. Zo ben ik de volgende reviews tegengekomen:

 • “Ik heb daktarin poeder geprobeerd voordat ik de crème probeerde en er is geen foto de crème is 10x effectiever”
 • “Daktarin is een zeer goede antischimmelcrème, die gemakkelijk aan te brengen is, lekker ruikt en snel en radicaal werkt. Na 3 of 4 dagen zijn de schimmelinfecties al verdwenen. Gebruik in combinatie met Mycogel reinigingsgel voor meer effectiviteit. Aan te bevelen +++”
 • “Voetschimmel opgelopen met gym en zwemmen. Daktarin werkt grondig en snel. Andere middelen werken wel, echter duurt dat veel langer dan bij daktarin.”
 • “Uitermate tevreden met dit middel. Heb hiervoor het nodige op aanraden van de pedicure gebruikt,maar zonder resultaat. Belangrijk is echter dat je consequent bent in het aanbrengen. Ik breng eerst nagellak remover met aceton aan op de nagels en daarna de daktarin. Ik begon 2 maand geleden met 7 schimmelnagels en nu gaan de laatste 2 over.”

Zoals je kan lezen, zijn mensen terecht heel erg te spreken over de crème. En als ik heel eerlijk moet zijn: ik ook. Mocht je nog niet helemaal bekend zijn met wat voetschimmel zoals is (of twijfel je dat jij het misschien hebt, maar het niet weet), geen probleem! Ik vertel je hieronder het een en ander over wat voetschimmel nou eigenlijk is.

Wat is voetschimmel?

Voetschimmel is een aandoening van de bovenste lagen van je huid. Schimmelsporen of gisten kunnen er voor zorgen dat voetschimmel ontstaat, maar dan moet je er wel mee in aanraking komen. Die schimmelsporen en gisten komen veel voor in vochtige en natte omgevingen (denk bijvoorbeeld aan je lokale zwembad of die fijne sauna). Het voordeel is wel, je weet dankzij deze review dat Daktarin goed is voor voetschimmel! Het kan gebeuren dat, wanneer je een voetschimmel te lang laat zitten, je een kalknagel krijgt. Mocht het zo ver komen, dan raad ik aan om altijd de bewezen technologie van NailSonic te gebruiken. We hebben er eerder over geschreven op Kalknagelbehandelen en met een goede reden: het werkt.

NailSonic™
(9148 reviews)
Sanne F.

"Ik was altijd onzeker over mijn nagels, maar dit product heeft dat compleet verandert! Het is echt makkelijk te gebruiken en snel en effectief. Ik loop nu vol zelfvertrouwen op m'n slippers over het strand!"

Geen nagelschimmel meer in slechts 7 dagen!
Toon vol vertrouwen overal je nagels
Geniet van blijvende resultaten
Geen resultaat? Je geld terug!
Houdt gezonde nagels en huid intact
Bestel nu!

Hoe herken ik voetschimmel?

Er zijn een paar typische kenmerken waaraan je voetschimmel kan herkennen, namelijk:

 • Splijtende huid tussen de tenen
 • Veel schilfers
 • Roodhuid/uitslag
 • Oncomfortabel veel jeuk (ik kan het weten)
 • Vieze geur in schoenen

Vooral die laatste hebben mensen niet door valt me op, maar niet verzorgde schoenen zijn een absolute broedplaats voor schimmels. Het is immers het perfecte klimaat voor zo’n schimmel om te groeien. Wil je er meer over weten? Lees dan over de invloed van schoenen op schimmelnagels!

Hoe zorg ik er voor dat ik geen voetschimmel krijg?

Soms ontkom je er niet aan, maar er zijn wel een paar voorzorgsmaatregelen die je kunt nemen om de voetschimmel-dans te ontlopen:

 • Doe alsjeblieft slippers aan als je naar de sauna of het zwembad gaat
 • Doe elke dag schone sokken aan, idealiter katoen
 • Zorg dat je schoenen droog blijven. Worden ze nat? Droog ze dan
 • Gebruik niet te veel zeep en al helemaal geen chemische zeep
 • Droog je voeten goed af, dit betekent dus ook tussen de tenen!