Het immuunsysteem en kalknagels

immuunsysteem en kalknagels
Thijs van Dijk
30 augustus 2021

Het immuunsysteem en kalknagels gaan hand in hand. Kalknagel is een infectie in de nagel die veroorzaakt wordt door schimmels. Schimmelinfecties ontstaan vele malen sneller als het ummuunsysteem laag is en de weerstand slecht. In onze huidige maatschappij zoeken steeds meer mensen manieren hun immuunsysteem op te krikken. Dit heeft betrekking tot zowel onze fysieke als mentale gezondheid.

De druk die veel mensen ervaren door werk, school en de samenleving in zijn geheel is steeds groter aan het worden. Om deze redenen zien we steeds een grotere en groeiende interesse in mentale en fysieke gezondheid. Zelfhulpboeken, mediteren, yoga, sporten en voeding zijn hier een steeds groter onderdeel van aan het worden. We gebruiken deze technieken om onze mentale gezondheid te verbeteren, maar ook om ons immuunsysteem te verbeteren. Hieronder vertellen we je over een aantal technieken die een positieve impact kunnen hebben op het verbeteren van je mentale en fysieke gezondheid.

Meditatie voor een beter immuunsysteem

Door verschillende onderzoeken en de toepassing van mediteren zien steeds meer mensen de gezondheid voordelen ervan in. Mediteren leert je daadwerkelijk in het NU te leven. Door de focus te leggen op je ademhaling leer je jezelf focussen op wat er nu gebeurd. Als je begint met mediteren zal je in het begin moeite hebben met het focussen van je gedachtes.

We zijn het gewend dat onze gedachtes continu bezig zijn. Vaak springen we van het ene onderwerp naar het andere zonder dat we dit echt doorhebben. Door te mediteren ga je je focus trainen en zal je merken hoe erg je gedachtes springen. Door je hier bewust van te zijn zal je steeds meer controle krijgen over je gedachtes. Mediteren, leert je ontspannen, tot jezelf komen, leert je beter om gaan met stress, angst en depressie.

Bestel hier het beste product tegen kalknagels!

Yoga voor een beter immuunsysteem

Yoga is net als mediteren een techniek die je leert in het NU te leven. Veel mensen denken dat yoga een sport of manier van ontspannen is. In de grote lijnen klopt dit ook, maar yoga is een echte leefstijl. De verschillende poses die je aanneemt zorgen ervoor dat je meer gecentreerd wordt en in het moment leeft. Yoga zorgt ervoor dat je lichaam flexibeler en sterker zal worden.

immuunsysteem en kalknagels

Naast deze voordelen zorgt yoga er ook voor dat dat je meer rust in jezelf kan vinden met ademhalingstechnieken en verschillende poses. De verschillende poses zorgen er ook voor dat je stress, angst en depressie meer los te laten, waardoor je ook meer energie zal hebben. Yoga Sittard is een van de beste plekken in Limburg om te beginnen met yoga. Of je nu beginnend of een ervaren yogi bent. Yoga Sittard zorgt ervoor dat je fysieke en mentale rust kan vinden.

Sporten

Sporten helpt natuurlijk je immuunsysteem een heel eind op weg! Het laatste jaar heeft ons geleerd hoe belangrijk het is om aan onze gezondheid te werken. Om een sterke fysieke en mentale gezondheid te krijgen is het belangrijk om meer te bewegen. Door yoga, fitness of een andere sport te beoefenen kunnen we ervoor zorgen dat we gezonder leven. Sport zorgt voor een betere conditie, meer spierkracht en een algemene gezondere levensstijl.

Door meer te sporten kan je ook het risico op verschillende medische klachten verkleinen. Door genoeg te bewegen verlaag je het risico op obesitas, hart- en vaatziektes, beroertes en osteoporose. Daarnaast is genoeg bewegen door te sporten ook goed voor je mentale gezondheid. Tijdens het sporten maken we het gelukshormoon serotonine aan. Dit hormoon zorgt ervoor dat je je beter gaat voelen.

Bekijk hieronder een snelle oplossing bij kalknagels!