Hoe kom je van kalknagels af?

Hoe kom je van kalknagels af?
Djibril Kampu
3 december 2020

Kalknagels op je voeten of handen kunnen heel erg vervelend zijn. In eerste instantie kan het er lelijk uit zien maar het kan ook wat vervelende praktische dingen met zich mee brengen. Kalknagels hebben niet veel met kalk te maken. Het is eigenlijk een schimmelinfectie die je nagels aantasten. Doordat je nagels er witter uitzien worden ze ook wel kalknagels genoemd. Kalknagels komt vaker voor dan je in eerste instantie misschien zult denken. Een kwart van de bevolking heeft wel eens last gehad van kalknagels. De grote vraag wanneer je ze hebt is dan ook hoe kom je van kalknagels af?

Belangrijkste om te weten:

  • Kalknagels worden veroorzaakt door schimmels op warme plekken zoals voeten.
  • Een beginnende kalknagel herken je aan witte of gele vlekken.
  • Kalknagels kunnen thuis effectief behandeld worden door keukenmiddeltjes als azijn en tea treet olie.
  • Een professioneel product dat kalknagels goed weet te behandelen is het product ProtectAir.
  • Het product ProtectAir pakt de schimmel zowel op als onder de nagel aan.

Hoe ontstaan kalknagels?

Mensen hebben allemaal onschuldige schimmels op zich zitten die niet schadelijk zijn. Schimmels houden van warme en vochtige plekken. Voeten zijn daarom de ideale plek voor schimmels. Soms kan het voorkomen dat wanneer iemand niet honderd procent gezond is, en daardoor de weerstand ook minder is, dat een schimmel zich gaat uitbreiden. Wanneer de schimmel zich gaat uitbreiden dan heb je een infectie.

Een infectie kan dus ook overslaan op je nagels. Meestal begint het dan bij de nagelranden. De nagel krijgt dan vaak een wit of geel vlekje. Vanuit hier zal de schimmel zich gaan verspreiden in de nagel. De nagel wordt hierdoor vaak geel van kleur en kan dikker worden. Ook kunnen er stukjes nagel afbrokkelen. Een kalknagel kan hierdoor, buiten dat het er niet mooi uit ziet, ook pijn doen.

Bestel hier het beste product tegen kalknagels!

Waarom moet je kalknagels tegen gaan?

Buiten dat je veel last kunt hebben van kalknagels en ze er lelijk uit zien is het belangrijk dat je er zo snel mogelijk iets tegen doet. Kalknagels zijn namelijk heel erg besmettelijk. De schimmel die de kalknagel veroorzaakt verspreid namelijk huidschilfers. Zo kun je andere mensen dus ook besmetten met de schimmel. Dit gebeurt vaak op plekken waar mensen veel met bloten voeten lopen. Denk maar eens aan een sauna, zwembad of bij de fitness.

Ook kan de kalknagel zich snel verspreiden over je andere nagels. Je nagels zitten in je schoon vaak dicht op elkaar. Dit is een warme vochtige plek waarin de schimmel zich goed kan verspreiden. Wanneer je dus niks doet wordt de schimmel alleen maar erger.

Hoe kom je van kalknagels af?

Wat kun je tegen kalknagels doen?

De grote vraag is dus hoe kom je van kalknagels af? Dit is per persoon verschillend. Er zijn huis, tuin en keuken middeltjes die bij sommige mensen werken maar niet bij iedereen. Een voorbeeld hiervan is het gebruik van azijn. Schimmels kunnen namelijk niet goed tegen zuren. Het zuur van de azijn zou de schimmel daarom moeten doden wanneer je één keer per dag je voet in een badje van azijn doet. Een groot nadeel hiervan is dat de schimmel vaak ook in en onder je nagel zit. Hier komt het azijn niet en daardoor blijft de schimmel leven.

Een ander voorbeeld is Tea tree oil. Tea tree oil is een olie gemaakt ui de naalden van een boom. Deze olie bevatten schimmeldodende ingrediënten. Wanneer je dit op je nagel aanbrengt kun je ook een groot gedeelte van de schimmel doden maar net als bij azijn zal niet de hele schimmel doodgaan. Als laatste voorbeeld is er ProtectAir. ProtectAir is de bestverkochte behandeling van Nederland.

ProtectAir is een spray die niet alleen op de nagel maar ook door de nagel door dringt om ze de hele schimmel te doden. Hiermee voorkom je kans op herinfectie. Hierdoor ziet 86 procent van de gebruikers succesvol nagelherstel in de eerste 4 weken. Dit is ook een van de redenen dat ProtectAir als 2 jaar lang de best gebruikte kalknagelbehandeling is in Nederland.

ProtectAir Complete Kalknagel Behandeling - 4ml

ProtectAir Complete Kalknagel Behandeling – 2 x 4ml
Voorkomt (her)infectie door schimmels en bacteriën in uw eigen schoenen
Zichtbaar resultaat na slechts 1 week bij 72% van de 50 proefpersonen
Nagelherstel na slechts 4 weken bij 86% van de 50 proefpersonen
Verwijdert en voorkomt geur in schoenen
Beschermt uw schoenen tot wel 10 dagen met 1 behandeling
Bestel nu!