Het behandelen van kalknagels met een pedicure

kalknagels verwijderen pedicure
Thijs van Dijk
3 mei 2024

Een pedicure kan jou niet alleen helpen met het bestrijden van kalknagels, maar ook helpen bij het voorkomen. In veel gevallen kan je ervoor kiezen om dit zelf te gaan doen, maar over de lange termijn kan een professionele behandeling meer baat brengen. Wij gaan voor jou hieronder alles uitleggen met betrekking tot het behandelen van kalknagels met een pedicure.

Kalknagels behandelen door een pedicure

Heb jij last van hardnekkige kalknagels en kom je er zelf niet vanaf? Dan raden we je zeker aan om langs te gaan bij een pedicure. Door middel van de techniek frezen wordt de bovenste laag van je nagel gevijld. Als je nagel wordt gefreesd zal de bovenste gele laag verdwijnen van je nagel. Dit zorgt ervoor dat na de behandeling je kalknagel goed kan herstellen. Om ervoor te zorgen dat de kalklaag weg blijft, is het aan te raden om elke drie tot vier weken na de behandeling bij de pedicure zelf je nagels bij te houden met vijlen. De pedicure heeft ervoor gezorgd dat de grootste stukken kalknagels verwijderd zijn en daarna kun je het zelf eenvoudig bijhouden!

Kalknagels vijlen

Voordat je een kalknagel behandeling begint, met bijvoorbeeld azijn of Vicks, is het van belang dat je de kalknagels eerst doet knippen en vijlen. Door je nagels te vijlen verwijder je verdikkingen die zijn ontstaan op de nagelplaat. Vaak heeft deze nagel een harde en gele laag als bovenste laag. Doordat je de bovenste laag eraf haalt, wordt de effectiviteit vergroot van de hulpmiddelen die je gebruikt om je kalknagel te behandelen. Ook draagt het vijlen bij aan het verminderen van de verspreiding van de infectie. Omdat de infectie van kalknagels zich makkelijk verspreiden is het belangrijk om ervoor te zorgen dat je niet nog meer kalknagels krijgt. Dit doe je door je kalknagels te vijlen.

Hoe moet ik mijn kalknagels vijlen?

Het is belangrijk om bij het vijlen van kalknagels doelgericht te werk te gaan. Zoals we hierboven beschreven kunnen kalknagels de infectie gemakkelijk verspreiden. De gehele dikke en gele kalklaag moet van de nagel af door middel van een vijl. Gebruik hiervoor een goede vijl met het liefst een korrel. Een glasvijl is voor het vijlen van kalknagels ideaal. Het is belangrijk om voorzichtig de vijlen in plaats van agressief vijlen. Het kan zijn dat je daardoor de nagel beschadigd. Heb je moeite met het vijlen van je kalknagels? Dan kun je er ook voor kiezen om kalknagels te behandelen door een professional zoals een pedicure.

Middelen tegen schimmelnagels

Heb jij last van kalknagels en wil je hier iets tegen doen? Er zijn verschillende middelen die je kunt toepassen bij het behandelen van kalknagels. Zo zijn er diverse oma weet raad tips die jou kunnen helpen om van kalknagels af te komen. Het kan zijn dat je een middel gebruikt, maar het niet helpt goed bij de vermindering van je kalknagels. De reden hiervoor is dat voor ieder lichaam anders reageert op bepaalde producten. Daarnaast moet je de behandeling ook tijd geven om te werken en dagelijks gebruik van een middel hoort hier ook bij.

Een pedicure om je kalknagels te behandelen kan ervoor zorgen dat jouw voeten weer gezond worden. Het is belangrijk om te onthouden dat het een proces is wat niet zomaar zichzelf oplost, maar je er ook echt iets tegen moet doen. Een pedicure kan je daarbij helpen, maar vergeet niet om zelf je voeten ook gezond te houden!

Bestel hier het beste product tegen kalknagels!