Kan Sudocrem een KALKNAGEL GENEZEN?

Sudocreme kalknagel
Thijs van Dijk
17 januari 2024

Sudocrem tegen kalknagel op voet en/of hand, een veelzijdig en effectief middel dat oorspronkelijk werd ontwikkeld om luieruitslag bij baby's te behandelen, wordt nu ook gebruikt om verschillende huidaandoeningen te behandelen. Een van die aandoeningen is kalknagel, ook wel bekend als Onychomycose. Kalknagel is een schimmelinfectie die de nagel en het nagelbed aantast. Het kan leiden tot verdikking, verkleuring en afbrokkeling van de nagel, wat ongemak en soms zelfs pijn kan veroorzaken. Werkt Sudocrem hier tegen? Wij zochten het uit!

Kalknagels behandelen met Sudocrem

Kalknagels behandelen met Sudocrem wordt sterk aangeraden vanwege de antischimmel- en antibacteriële eigenschappen. Het bevat zinkoxide, dat de groei van schimmels en bacteriën remt en de huid beschermt tegen verdere infecties. Het bevat ook lanoline, een vettige stof die de huid hydrateert en verzacht, waardoor het makkelijker wordt om de nagel te behandelen. Kalknagels behandelen met Sudocrem is vrij eenvoudig. Hier zijn enkele stappen die je kunt volgen:

Stap 1: Reinig de nagel
Het is belangrijk om de nagel grondig te reinigen voordat je Sudocrem aanbrengt. Gebruik warm water en zeep om vuil en bacteriën te verwijderen. Droog de nagel daarna grondig af.

Stap 2: Breng Sudocrem aan op de nagel
Breng een kleine hoeveelheid Sudocrem aan op de aangetaste nagel. Masseer het voorzichtig in de nagel en het nagelbed. Zorg ervoor dat je alle gebieden bedekt die zijn aangetast door de schimmelinfectie.

Stap 3: Dek de nagel af
Om de Sudocrem op zijn plaats te houden en om te voorkomen dat het op kleding of beddengoed terechtkomt, kun je de nagel bedekken met een steriel verband of een pleister.

Stap 4: Herhaal dit proces dagelijks
Om de beste resultaten te krijgen, moet je dit proces dagelijks herhalen. Breng Sudocrem aan en bedek het met een verband of pleister. Verwijder het verband of pleister de volgende dag en reinig de nagel opnieuw voordat je de crème voor kalknagels opnieuw aanbrengt.

Bestel hier het beste product tegen kalknagels!
kalknagels sudocrem

Enkele voordelen van Sudocrem

Dit middel tegen kalknagels heeft enkele voordelen, waardoor ze effectief kunnen zijn voor een behandeling. De voordelen hiervan zijn als volgt:

  • Ontsmettend: Bestrijdt bacteriën en schimmels bij kalknagels.
  • Genezing: Zinkoxide vormt beschermende laag voor natuurlijk herstel.
  • Vermindert irritatie: Kalmeert huid, reduceert roodheid rondom kalknagel.
  • Hydraterend: Houdt vocht vast, verzacht droge, gebarsten huid.
  • Toegankelijk & betaalbaar: Overal verkrijgbaar, voordeliger dan specifieke antischimmelproducten.

Enkele nadelen van Sudocrem

Hoewel sudocrem veel voordelen kan hebben voor een kalknagelbehandeling, zijn er ook meerdere nadelen. Deze nadelen zijn als volgt:

  • Niet specifiek voor kalknagels: Het effect en veiligheid van het middel is niet wetenschappelijk onderbouwd.
  • Kan zorgen voor huidirritatie: Kan allergische reacties of irritatie bij sommige gebruikers veroorzaken.
  • Tijdelijke oplossing: Maskert symptomen zonder de onderliggende schimmelinfectie te behandelen.
  • Van nature vettig: Laat mogelijk een vettige laag achter, kan kleding vies maken.
  • Beperkt effect: Minder effectief dan gespecialiseerde antischimmelbehandelingen.

Wat is Sudocrem?

Je weet nu als het goed is welke stappen je kunt ondernemen met Sudocrem voor je kalknagel, maar wat is Sudocrem eigenlijk? Veel mensen kennen deze crème, omdat het voornamelijk wordt gebruikt bij baby's. Maar het heeft nog veel meer voordelige werkingen. Het belangrijkste ingrediënt van de crème is zinkoxide. Dit, in combinatie met de vette basis, zorgt ervoor dat irritaties niet aan de huid kunnen komen. Ook remt het ontstekingen en roodheid, wat de crème handig maakt voor mensen die veel last hebben van puistjes.

Sudocreme is verkrijgbaar bij drogisten, zoals Kruidvat en Etos. Ook zijn er verschillende online drogisten en webshops die de crème verkopen.

Hoelang voor schimmelnagels weg zijn?

Het kan enige tijd duren voordat je verbetering ziet bij het gebruik van Sudocrem voor de behandeling van schimmelnagels. De behandeling kan enkele weken tot enkele maanden duren, afhankelijk van de ernst van de schimmelinfectie en hoe consistent je bent in het gebruik van crème voor kalknagels.

Sommige mensen kunnen binnen enkele weken verbetering zien, terwijl het bij anderen langer kan duren. Dit komt doordat schimmelnagels vaak hardnekkig zijn en langzaam genezen.

Blijf geduldig en consequent

Het is belangrijk om geduldig te zijn en consequent te blijven bij het gebruik van crème voor kalknagels om de beste resultaten te krijgen. Het is ook belangrijk om te onthouden dat Sudocrem niet noodzakelijkerwijs voor iedereen zal werken. Als je geen verbetering ziet na enkele maanden van regelmatig gebruik, is het misschien tijd om een ​​arts of dermatoloog te raadplegen voor advies.

Ze kunnen de oorzaak van de infectie bepalen en een geschikte behandeling aanbevelen om de schimmelnagels gezond te maken. Daarnaast kan een arts een meer agressieve behandeling aanbevelen, zoals een antischimmelmedicijn. Naast Sudocrem zijn er ook andere middelen tegen kalknagels. Zo zorgt het smeren van nagelolie tegen kalknagels versoepeling en verzachting van de nagelriemen.

kalknagel sudocrem

Bijwerkingen van crème voor kalknagels

Door Sudocrem op een kalknagel te gebruiken wordt over het algemeen als veilig beschouwd voor gebruik bij volwassenen en kinderen. Het is echter mogelijk dat er bijwerkingen optreden, hoewel deze meestal mild zijn en vanzelf verdwijnen. Een van de mogelijke bijwerkingen van Sudocrem is huidirritatie. Dit kan zich uiten in roodheid, jeuk of een branderig gevoel op de huid waarop de crème is aangebracht. Daarnaast kunnen sommige mensen allergisch zijn voor een of meer van de ingrediënten in Sudocrem.

De symptomen

Dit kan leiden tot symptomen zoals huiduitslag, jeuk, zwelling van het gezicht, de lippen of de tong, moeite met ademhalen en duizeligheid. In dit geval moet je onmiddellijk stoppen met het gebruik van Sudocrem en medische hulp inroepen. Tot slot kan langdurig kalknagels behandelen met Sudocrem op grote delen van de huid kan leiden tot veranderingen in de huidskleur, zoals verbleking of donkere vlekken. Dit is echter zeldzaam.

Veelgestelde vragen (FAQ)

Tot slot hebben we hieronder een paar veelgestelde vragen uitgelicht, die je kunt hebben tijdens het gebruik van sudocream voor een behandeling van een kalknagel.

1.Welke Sudocrem moet ik gebruiken?

Er is maar een soort Sudocrem, dus vanzelfsprekend gebruik je die. Deze creme komt in verschillende formaten. Afhankelijk van je situatie kun je kiezen uit een klein, middel of groot potje, die keuze is aan jou!

2.Hoevaak moet ik Sudocrem gebruiken?

Breng een keer per dag een laagje Sudocrem aan op je kalknagel en bedek dit met een verband of pleister. Vervang dit elke dag opnieuw en reinig je nagels voordat je dit opnieuw aanbrengt.

3.Hoelang duurt het voor Sudocrem werkt?

Na een keer Sudocrem aan te brengen, zal er nog geen verandering aan je kalknagel te zien zijn. Dit zal meestal pas enkele weken na de start van de behandeling gebeuren, geef het dus wat tijd!

4.Hoe zorg ik voor het beste resultaat met Sudocrem?

Geduldig zijn en consequent de creme aanbrengen, dat zijn twee van de belangrijkste dingen waar je je aan moet houden om zoveel mogelijk succes met de Sudocrem behandeling te behalen. Zorg er dus voor dat je het een vast ritueel maakt en dit iedere ochtend voor school of werk uitvoert.

5.Kan ik een alternatief als zinkzalf gebruiken?

Zinkzalf bevat geen parrafine, ook wel bekend als het ingrediënt dat tegen de ontsteking of schimmel werkt. Daarom zal zinkzalf als alternatief voor Sudocrem niet veel zin hebben. Mocht je niet aan sudocrem kunnen komen , dan kun je beter kiezen voor tea tree olie in plaats van zinkzalf.

sudocrem kalknagel

Ons oordeel voor Sudocrem

Sudocrem heeft enkele eigenschappen waardoor het goed gebruikt kan worden om kalknagels te behandelen. Vooral de antibacteriële werking en de ontsmetting, zullen goed van pas komen bij zo'n behandeling. Dat dit bij iedereen werkt is niet bekend. De werking van Sudocrem kan namelijk erg verschillen afhankelijk van de persoon die het gebruikt en soms kan dit maanden duren voor er merkbaar verschil is aan de kalknagel. Ook verder wetenschappelijk onderzoek naar de effectiviteit ontbreekt. Kortom, wij raden het gebruik van Sudocrem aan maar bij geen of weinig resultaten, raden wij toch aan om te kijken naar een bewezen effectief alternatief hulpmiddel.