De voordelen van gezonde voeding

Gezonde voeding
Thijs van Dijk
20 april 2022

Als je last hebt van kalknagels kunnen moet je suikers, tarwe en zuivelproducten zoveel mogelijk proberen te vermijden? Maar hoe moet je dan die belangrijke vitamines en mineralen binnen zien te krijgen? Gezonde voeding is belangrijk. Je lichaam heeft eiwitten nodig om jezelf, huid haar en nagels van binnen uit te herstellen en te repareren. Maar welke opties heb je dan wel? Een ding is zeker je tandarts zal ongetwijfeld blij zijn met je nieuwe suikervrije dieet. Maar wat moet je dan eten om toch die proteïne en eiwitten binnen te krijgen die zo belangrijk zijn voor het herstellen van jouw nagels van binnen uit?

Gezonde darmen

Het begint bij je darmen en de gezondheid hiervan. Zuivel, tarwe en suikerrijke producten kunnen je darmwanden aantasten. Hierdoor gaan er een heleboel essentiële voedingsmiddelen, vitamines en mineralen verloren omdat deze niet kunnen worden opgenomen door de slechte darmflora.

Bestel hier het beste product tegen kalknagels!

Eet plantaardig en gezond

Door het tot je nemen van plantaardige voedingsmiddelen zoals, soja en andere plantaardige producten krijg je wel voldoende eiwitten en vitamines binnen. Ook moe je niet bang zijn voor gezonde vetten zoals omega 3 (visolie), omega 6 (visolie) en vettige voedingsmiddelen zoals roomboter, avocado’s en andere gezonde voedingsbronnen en middelen. Ook kun je veel proteïne en eiwitten halen uit ongezouten/ ongebrande noten. Margarine en halvarine bovendien niet gezond om te eten omdat dit een chemisch gemaakt product is. Je lichaam haalt hier dus geen energie uit en daarnaast is het erg ongezond en slecht voor je lichaam.

Eiwitten, eiwitten en nog eens eiwitten.

Je haar, nagels en huid zijn voor een heel erg groot deel opgebouwd uit eiwitten en het is dus een van de meest belangrijke gezonde voeding stoffen bij het herstellen van je nagels. Zeker als je kampt met kalknagels. Je nagels hebben deze bouwstenen absoluut nodig om goed te kunnen herstellen. Eiwitten zitten voornamelijk in groene groentes, bonen, peulvruchten, noten en zaden, eieren, haver en glutenvrije granen zoals bijvoorbeeld quinoa.

gezonde voeding

Maak voor je naar de winkel gaat om boodschappen te doen dan ook lijstjes met gezonde juiste en plantaardige voeding die veel eiwitten, proteïne, mineralen en vitamines bevatten. Ook moet je er bij kalknagels rekening mee houden dat je nagel of nagels ziek zijn en deze een schimmel en bacteriën bevatten en dat behandeling altijd nodig is om het probleem zowel aan de buitenkant als aan de binnenkant aan te kunnen pakken.  Doe je dit niet bestaat de kans dat het niet geneest, verergerd of misschien wel blijft terugkomen. Ontdek hoe je snel van je kalknagel af komt

Voorkom stress

Het hebben of langdurig blootgesteld worden aan stress is een mega-aanslag op je lichaam en zal je op lange termijn van binnen afbreken. Bij stress komt het hormoon cortisol vrij waardoor je buiten dat je er erg van kunt aankomen, ook een hoop andere klachten aan overhoudt. Je lichaam heeft hiervoor een hoop extra eiwitten nodig om dit gevecht met stress aan te kunnen.

Maar als je eiwitgehalte in het lichaam wordt opgeslokt door te lange blootstelling aan stress dan kun je wel snappen dat dit voor jouw haren, huid en nagels geen bevorderlijke situatie oplevert. Dit wil je natuurlijk absoluut voorkomen bij het genezen van kalknagels of andere aandoeningen. Eet daarom voldoende groente en fruit, eet zoveel mogelijk plantaardig, vermijd suikers en slaap voldoende.

Bekijk hieronder een snelle oplossing bij kalknagels!

NailSonic™