Het behandelen van kalknagels met een pedicure

kalknagels pedicure
Djibril Kampu
6 oktober 2021

Ongeveer 30% van de Nederlandse bevolking heeft last van kalknagels of voetschimmel. Dat zijn zo’n 5.2 miljoen mensen die hier last van hebben. Deze schimmelinfecties kunnen we op allerlei verschillende manieren oplopen en zijn vaak lastig om vanaf te komen, zoals een kalknagel pedicure. Er zijn allerlei manieren, waarop we kalknagels kunnen behandelen. Een aantal voorbeelden hiervan zijn kalknagels behandelen met soda, azijn of vicks. Het varieert vaak per persoon welke behandeling het beste werkt.

Dit komt omdat elke lichaam anders is en iedereen reageert anders op een bepaalde stof. Om deze reden is het van belang dat je een aantal manieren uitprobeert om te ontdekken wat het beste voor je werkt. Naast de eerder genoemde manieren kan je ook kalknagels met een pedicure behandelen. Een pedicure voor je kalknagels kan je zelf doen of je huurt een professional in om dit te doen. Hieronder vertellen we je iets meer over het behandelen van kalknagels met een pedicure of zelf vijlen.

Kalknagels zelf vijlen

Voordat je een behandeling begint voor kalknagels is het van belang dat je ze eerst vijlt. Voor je de kalknagel behandeld met bijvoorbeeld azijn of vicks moet de nagel eerst schoon gevijld worden. Door de nagels te vijlen verwijder je de harde, gele laag op de nagel. Dit doe je zodat het antischimmelmiddel beter bij het geïnfecteerde gebied kan komen. Vaak zitten deze schimmels en bacteriën tussen het harde stuk en de gezonde nagel in. Het vijlen van de kalknagel herhaal je elke drie tot vier weken, zodat de nagel geen nieuwe harde laag kan ontwikkelen.

Hoe kalknagels vijlen?

Als je een kalknagel gaat vijlen ga je doelgericht te werk. Je moet alle aangedane nageldelen weg zien te werken. Als je een kalknagel gaat vijlen moet je elke dikke en gele kalklaag van je nagels af ziet te krijgen. Dit doe je door de kalknagels te vijlen en te knippen waar nodig is. Als je nog nooit een kalknagel hebt gevijld kan dit natuurlijk vrij lastig zijn. Daarom kan je er ook voor kiezen om je kalknagels met een pedicure te behandelen. De techniek die gebruikt wordt bij een professionele kalknagel pedicure noemen we frezen. Hieronder lees je meer over een kalknagel pedicure.

Ontdek wat je nog meer tegen kalknagels kan doen

Kalknagels pedicure

Als je je nagels dun wilt vijlen kan je ook kiezen om het de eerste keer door een professional te laten doen een kalknagels pedicure te ondergaan. De harde, gele laag kan vrij dik zijn en het kan moeilijk zijn om dit zelf eraf te vijlen. Om deze reden kan je er voor kiezen om de eerste keer een kalknagel pedicure door een professional te laten doen. Dit zorgt ervoor dat de nagel goed afgevijld is en dat er niks overgeslagen zal worden. Een professional kan de kalklaag vrij nauwkeurig verwijderen met een pedicure frees. Op deze manier kan je elke drie tot vier weken zelf de kalknagel vijlen om de kalklaag weg te houden.

Kalknagels en nagellak

Nadat je een kalknagel pedicure hebt gehad en de nagels dun gevijld zijn kan je ook gebruik maken van speciale nagellak. Ademende nagellak om je kalknagels te behandelen zijn speciaal gemaakt voor mensen die last hebben van kalknagels. Doordat de nagellak lucht doorlaat kan je verstikking van de nagel tegengaan. Deze speciale nagellak maakt het ook mogelijk om in combinatie een goede werkende antischimmelmiddel te gebruiken. Als je kiest voor nagellak voor je kalknagels moet je er rekening mee houden dat je deze alleen voor de geïnfecteerde nagels gebruikt. Dit doe je zodat je jezelf en andere niet verder infecteert.

Nagellak 5ml O2 Nagellak

Schone en droge sokken

Schimmels kunnen zich het beste ontwikkelen op natte en onhygiënische plaatsen. Om deze reden is het van belang dat je dagelijks schone en droge sokken aandoet. Als je dit niet doet kan de schimmel zich beter ontwikkelen en zo meer nagels of je voeten infecteren. Uiteraard is dit het laatste wat we willen. Je kan ook speciale zilversokken kopen die bekend staan om hun antibacteriële en schimmeldodende werking. Ook ventileren de sokken goed, waardoor je voeten niet overmatig gaan zweten.

ProtectAir Medische Schoenenspray - 100ml
Skafit Casual zilversokken

Kalknagels pedicure: Het verdere proces

Nadat je een pedicure voor je kalknagels hebt gehad en de kalknagel dun gevijld is kan je beginnen met een antischimmelmiddel. Zoals we eerder hebben gezegd kan je verschillende manieren inzetten om je kalknagels te behandelen. Welke manier je ook kiest zorg er ten eerste voor dat de kalklaag van je nagels af is. Als dit gelukt is, breng je een van de middelen op de klaknagels aan en laat je dit inwerken. Veel van deze middelen tegen kalknagels herhaal je zo’n twee keer per dag en je kan het op verschillende manieren aanbrengen. Zorg er ook voor dat je de nagels ernaast preventief mee behandeld om verdere infectie tegen te gaan.

ProtectAir Complete Kalknagel Behandeling
FunghiClear | Spray tegen voet- en nagelschimmel