De 4 beste kalknagel pennen

de 4 beste kalknagel pennen
Thijs van Dijk
1 juni 2023

Kalknagels, ook bekend als schimmelnagels, kunnen een bron van ongemak en schaamte zijn. Gelukkig zijn er verschillende behandelingsmethoden beschikbaar, waaronder het gebruik van kalknagel pennen. Deze pennen zijn ontworpen om effectief en gemakkelijk aan te brengen te zijn, waardoor ze een populaire keuze zijn voor mensen die op zoek zijn naar een oplossing voor kalknagels. Ben jij benieuwd naar de beste kalknagel pennen op de markt en waar je ze kunt kopen, lees dan gauw verder!

Top 4 beste kalknagel pennen

1: NailCare™

De nagelpen van NailCare™ is veruit de beste optie om je onverzorgde nagels te verzorgen in je behandelproces. Hoewel deze pen niet getest is voor actieve kalknagelbehandeling, bevat deze wel een van de belangrijkste stoffen die je nodig hebt voor nagelherstel: Tea Tree olie. Wil je graag af van splitsingen, gebrek aan glans of een hele broze textuur? Dan is deze nagelrevive-pen een must! Het is fijn om van je kalknagel af te zijn, maar zonder het gebruik van een pen als deze ben je nog altijd ver van huis.

Gebruikers van NailCare ervaren dat hun nagels vooral sterker worden, waardoor ze minder snel breken. Daarmee zijn de nagels minder vatbaar voor het oplopen van kalknagels. De nagels worden dikker, glanzender en bovenal gezonder. Daarom raden we dit product als eerste keuze sterk aan. Zonder het bevorderen van de gezondheid van je nagels, is de strijd tegen kalknagels eigenlijk al verloren. Dit benadrukt het belang van het gebruik van deze nagel revive-pen!

Gebruiksaanwijzing:
Breng het product één keer per dag aan op de nagel in kwestie, met enkel een dun laagje. Zorg er voor dat de nagels zowel droog als schoon zijn wanneer de pen gebruikt wordt. Laat het enkele minuten intrekken (dus niet je handen wassen tijdens deze tijd) en de voedende stoffen in deze pen doen de rest van het werk. In een week tijd zie je al kenbare resultaten!

2: Wartner kalknagel pen

Na het belang van NailCare te hebben toegelicht, neemt de Wartner kalknagel pen de tweede plaats in. Deze positie tussen de beste kalknagel pennen heeft het product te danken aan zijn krachtige 3-in-1 formule. De klinisch bewezen formule blijkt zelfs onder een test van 73 gebruikers, bij maar liefst 77% van de gebruikers al na twee weken resultaat te boeken. Het is dan ook niet zomaar een van de beste kalknagel pennen die het probleem direct bij de bron aanpakt.

Gebruiksaanwijzing:
Gebruik het kwastje om de vloeistof aan te brengen op de kalknagel. De effectieve formule van deze kalknagel pen zal zorgen voor kleurvermindering en het voorkomen van nieuwe infecties. Om dit beste resultaat te behalen, is het aan te raden om de pen twee keer per dag gedurende vier weken te gebruiken.

3: Nailner 2-in-1 kalknagel pen

Volgens ons deskundige advies verdient ook de Nailner pen een plek tussen de beste kalknagel pennen. De Nailner 2-in-1 pen biedt namelijk niet alleen een behandeling die kalknagels aanpakt, het verbetert ook het uiterlijk van de geïnfecteerde nagels verbetert.

Gebruiksaanwijzing:
Om kalknagels te behandelen, adviseert Nailner om het Kalknagelkwastje 2 IN 1 gedurende de eerste vier weken twee keer per dag aan te brengen, bijvoorbeeld 's ochtends en 's avonds, voor zichtbaar resultaat. Daarna kan de dosering worden teruggebracht naar één keer per dag, totdat de aangetaste nagel is vervangen door een gezonde nagel.

4: Schimpie kalknagel pen

Tot slot raden we de schimpie kalknagel pen aan. Waarom? Ook deze formule is klinisch bewezen bij bestrijding van kalknagels. Bovendien kom je ook met deze kalknagel pen van nagelverkleuring af én het werkt preventief tegen nieuwe infecties. Het blijkt zo namelijk uit klinische studies dat de Schimpie kalknagelpen enorme verbeteringen toont binnen een periode van slechts twee weken.

Gebruiksaanwijzing:
Breng de Schimpie Kalknagel Pen gelijkmatig aan op de aangetaste nagel(s), beginnend bij het witte maantje bij de nagelriem en ga door tot aan de nagelrand. Zorg ervoor dat je ook de onderzijde van de nagelrand aanraakt met het kwastje. Laat de nagel(s) 1 tot 2 minuten drogen voordat je andere activiteiten onderneemt.

Ingrediënten van de beste kalknagel pennen

Er zijn een aantal ingrediënten die de top 4 beste kalknagel pennen zo effectief maken. De top 3 ingrediënten die deze kalknagel pennen zo effectief maken en daarmee echt tegen kalknagels helpt zijn: teatreeolie, clotrimazol en miconazol. Deze ingrediënten bevatten namelijk alle 3 een hoge zuurtegraad waarmee de schimmels in de nagel met garantie bestreden worden.

Tea tree olie

Een van de beste ingrediënten tegen kalknagels op de markt, is teatreeolie, dat bovendien aanwezig is in de nummer 1 tussen onze beste kalknagel pennen. Tea tree olie staat bekend om zijn antischimmel- en antibacteriële eigenschappen, waardoor het een effectieve behandeling is voor kalknagels. Het voordeel van het gebruiken van een pen, is dat het handig is in gebruik. Je kunt het gemakkelijk meenemen en rechtstreeks op de aangetaste nagel aanbrengen. Kalknagels behandelen met teatreeolie is enorm effectief doordat de olie door de nagelplaat dringt en de schimmel van binnenuit bestrijdt.

Clotrimazol

Een andere populaire middel tegen kalknagels, is clotrimazol. Clotrimazol is een antischimmelmiddel dat effectief is tegen verschillende soorten schimmels, waaronder die welke kalknagels veroorzaken. Wederom maakt de pen applicatie het aanbrengen van de juiste hoeveelheid medicatie eenvoudig en zorgt ervoor dat het product direct op de nagel wordt aangebracht. Regelmatig gebruik van een clotrimazol pen kan helpen om de schimmelgroei te stoppen en nieuwe gezonde nagelgroei te bevorderen.

Miconazol

Een derde optie tegen kalknagels is miconazol. Miconazol is een breed spectrum antischimmelmiddel dat effectief is tegen verschillende soorten schimmels die kalknagels kunnen veroorzaken. Het aanbrengen met een kalknagel pen, maakt het gemakkelijk om de miconazolcrème precies daar aan te brengen waar het nodig is. Zo kan de nagel en het omliggende weefsel direct worden behandeld. Een soort pen kan helpen om de schimmelgroei te remmen en de nagel gezonder te maken.

kalknagel pen

Het gebruiken van een kalknagel pen

Het is belangrijk op te merken dat kalknagel pennen over het algemeen geen directe resultaten bieden en dat het enige tijd kan duren voordat er verbetering optreedt. Kalknagels groeien langzaam, dus het duurt vaak enkele maanden voordat de geïnfecteerde nagel volledig is uitgegroeid en is vervangen door een gezonde nagel. Het is enorm van belang om de gegeven gebruiksaanwijzing te volgen en de pen consistent te gebruiken om de beste resultaten te behalen.

Hoewel kalknagel pennen over het algemeen veilig zijn voor gebruik, is het raadzaam om voor gebruik de instructies en waarschuwingen op de verpakking te lezen. Als je andere medische aandoeningen hebt of medicijnen gebruikt, is het verstandig om eerst een zorgverlener te raadplegen voordat je een kalknagel pen gebruikt.

Ga zelf aan de slag!

Nu je een beeld hebt van de beste kalknagel pennen, heb je een idee welke middelen je zelf ook in huis kan halen en gebruiken tegen kalknagels. Zoals we namelijk hebben vermeld is het in principe een vereiste om een product te gebruiken met een hoge zuurtegraad. Dit kan al simpelweg met middeltjes die je waarschijnlijk ook thuis hebt liggen. Heb je het product besteld en ga je ondertussen graag zelf aan de slag? Gebruik dan eens soda uit. Het gebruik van soda tegen kalknagels, is namelijk per situatie ook effectief door zijn hoge zuurtegraad. Een ander product dat je waarschijnlijk in huis zal hebben is azijn. Ook bij het behandelen van kalknagels met azijn geldt hetzelfde, het zuurtegraad is the holy grail!

Kortom, kalknagel pennen kunnen een effectieve en handige oplossing zijn voor de behandeling van kalknagels. De beste kalknagel pennen bevatten actieve ingrediënten zoals teatreeolie, clotrimazol, miconazol en andere antischimmelmiddelen die helpen bij het bestrijden van de (losse) kalknagels. Door regelmatig gebruik van een kalknagel pen kunnen de geïnfecteerde nagels gezonder groeien en kan de schimmelgroei worden gestopt. Raadpleeg altijd de instructies en waarschuwingen op de verpakking en overleg indien nodig met een zorgverlener voor het beste resultaat. Veel succes!