Laserbehandeling tegen een kalknagel

laserbehandeling kalknagel
Thijs van Dijk
17 januari 2023

Het behandelen van kalknagels kan een lastige procedure zijn. Er zijn namelijk veel mogelijke manieren om kalknagels te behandelen. Zo zijn er verschillende middelen te koop in de winkel die helpen tegen de infectie. Er zijn zelfs huis-tuin-en-keuken middelen zoals jodium en azijn die bewezen hebben te werken tegen schimmelnagels. Echter is er een kalknagel behandeling die veel beter blijkt te werken dan andere en dat is een laserbehandeling.

Waarom een laserbehandeling?

Een laserbehandeling tegen kalknagels werkt een stuk effectiever tegen de schimmelinfecties dan andere middelen. Dit komt omdat een laserbehandeling de schimmelinfectie van binnenuit behandeld in plaats van aan het oppervlak. Als het middel namelijk niet door de nagel heendringt, zal het geen effect hebben op het verhelpen van je kalknagels.

De schimmels die kalknagels veroorzaken zitten met name in het nagelbed. Door gebruik te maken van een laserbehandeling, kunnen de kalknagels bij de bron worden aangepakt. Hierdoor zul je sneller van de infectie afkomen en hoeft er minder moeite gestoken te worden in het verhelpen van het probleem.

Bestel hier het beste product tegen kalknagels!

Hoe werkt een laserbehandeling tegen een kalknagel?

Het behandelen van kalknagels door een laserbehandeling werkt als volgt: er wordt een laser gebruikt die licht schijnt op de nagel. Dit gaat in combinatie met radiofrequentie. De energie die wordt afgegeven van deze laser, zet zich om in warmte. Deze warmte dringt door de nagel heen en bestrijdt de schimmel op de nagelplaat. Doordat de schimmel wordt aangeplakt bij de bron, zal de aangedane nagel uitgroeien en komt er een mooie nagel voor terug.

Naast dat een laserbehandeling tegen kalknagels een stuk effectievere manier van behandelen is, zijn er ook gezondheidsredenen die doorslaggevend kunnen zijn om te kiezen voor deze manier van behandelen. Het behandelen van schimmelnagels door middel van een laser heeft geen negatieve gezondheidseffecten, terwijl sommige producten die eerst door de nagel heen moeten, dit wel hebben. Deze producten kunnen nare bijwerkingsverschijnselen hebben en dat terwijl ze niet de meest effectieve oplossing zijn.

laserbehandeling tegen kalknagel

Hoeveel behandelingen zijn nodig?

Hoeveel behandelingen precies nodig zijn om van je kalknagels af te komen, is afhankelijk van de ernst van de infectie en het aantal nagels waar de schimmel op aanwezig is. Wel kunnen we vertellen dat het minimaal drie behandelingen nodig heeft. Gemiddeld zijn er niet meer dan vijf behandelingen nodig. De frequentie waarin de behandelingen gedaan worden, ligt meestal rond de vier weken. Hierdoor kun je dus binnen drie maanden al af zijn van de infectie.

De behandeling duurt per sessie gemiddeld een aantal minuten. De behandeling zal aanvoelen als een lichte warmte en pijnsensatie. Na de behandeling is het verstandig om thuis nazorg te geven aan de behandelde nagels. Dit is meestal in de vorm van een schimmelnagel gel. Nadat alle behandelingen voltooid zijn en de schimmel verwijdert is van het nagelbed, zal zich een mooie, gezonde nagel vormen. Het uiteindelijke resultaat van de behandeling zal een aantal maanden duren voordat het zijn vruchten zal afwerpen. Dit komt doordat nagels langzaam groeien. Het kan daarom zo’n 9 tot 12 maanden duren voordat kalknagels uitgegroeid zijn en vervangen door gezonde nagels.

Toch liever geïnteresseerd in andere hulpmiddelen tegen kalknagels? Lees hier onze review van HFL solutions spray of Onycostop Pro. Bekijk onze meest gestelde vragen pagina eens! Hier staan antwoorden op de meest gestelde vragen rondom kalknagels.