Hoe zorg je ervoor dat nagellak niet uitdroogt?

nagellak niet uitdrogen
Thijs van Dijk
13 juni 2023

Nagellak is een geweldige manier om je nagels een kleurrijke en verzorgde uitstraling te geven. Niets is echter frustrerender dan ontdekken dat je favoriete nagellak is uitgedroogd en onbruikbaar geworden. Laat je nagellak niet uitdrogen! Gelukkig zijn er verschillende stappen die je kunt nemen om ervoor te zorgen dat je nagellak langer meegaat en niet uitdroogt. Om ervoor te zorgen dat je nagellak niet uitdroogt, is het essentieel om jouw nagellak op te bergen, bijvoorbeeld in een koele en donkere plaats zoals een lade of kast. In deze blogpost delen we enkele handige tips om je nagellak in topconditie te houden.

Laat je nagellak niet uitdrogen, draai de dop dicht!

Een van de belangrijkste factoren die bijdragen aan het uitdrogen van nagellak is blootstelling aan lucht. Zorg er daarom voor dat je de nagellakflesjes altijd goed afsluit na gebruik. Draai de dop stevig vast om te voorkomen dat er lucht in de fles komt. Bewaar je nagellak ook op een koele en donkere plaats, zoals een lade of kast. Blootstelling aan direct zonlicht en warmte kan de formule van de nagellak aantasten.

Bestel hier het beste product tegen kalknagels!

Schudt niet met je nagellak

Hoewel het verleidelijk kan zijn om het flesje nagellak te schudden voordat je het gebruikt, kan dit eigenlijk leiden tot uitdroging. Het schudden zorgt ervoor dat er luchtbelletjes in de nagellak ontstaan, waardoor de formule sneller kan uitdrogen. In plaats daarvan kun je het flesje tussen je handen rollen om de nagellak gelijkmatig te mengen.

Gebruik een nagellakverdunner:

Als je merkt dat je nagellak wat dikker is geworden en moeilijk aan te brengen is, kun je overwegen een nagellakverdunner te gebruiken. Deze speciale verdunners zijn ontworpen om de consistentie van de nagellak te herstellen en te voorkomen dat deze uitdroogt. Voeg een paar druppels nagellakverdunner toe aan de nagellak, meng het goed en je zult merken dat de nagellak weer soepeler wordt.

nagellak niet uitdrogen

Knoei voorzichtig!

Het is belangrijk om de randen van de nagellakflesjes schoon te houden, omdat opgedroogde nagellak kan leiden tot problemen bij het openen en sluiten van de fles. Veeg na gebruik eventuele overtollige nagellak af van de hals en dop van het flesje. Als er opgedroogde nagellak is ontstaan, kun je een beetje nagellakremover op een wattenschijfje doen en voorzichtig de randen schoonmaken.

Speciale kalknagel nagellak:

Als je last hebt van kalknagels, een veelvoorkomende aandoening waarbij de nagels dik, broos en verkleurd worden, is het belangrijk om speciale nagellak te gebruiken. Kalknagel nagellak, ook wel antischimmel nagellak genoemd, is verrijkt met ingrediënten die schimmelgroei op de nagels remmen en de infectie helpen bestrijden, waardoor je nagels gezonder en mooier worden.

Met deze tips kun je ervoor zorgen dat je nagellak niet uitdroogt en dat je nagels er altijd mooi en verzorgd uitzien. Vergeet niet om regelmatig je nagellakcollectie te controleren op eventuele tekenen van uitdroging en gooi uitgedroogde nagellak weg om infecties en teleurstellingen te voorkomen. Door de juiste zorg en aandacht aan je nagellak te besteden, kun je genieten van langdurige kleur en glans op je nagels.

Dus neem de tijd om je nagellak op de juiste manier te bewaren, vermijd het schudden van de flesjes en overweeg het gebruik van een nagellakverdunner indien nodig. En als je last hebt van kalknagels, probeer dan zeker kalknagel nagellak uit om de schimmelgroei te remmen en je nagels te herstellen naar hun natuurlijke schoonheid. Met deze tips kun je je nagels laten stralen en vol vertrouwen pronken met je perfect gelakte nagels!