Hoe kan ik kalknagel behandelen?

hoe kan ik kalknagel behandelen
Djibril Kampu
12 juli 2021

De westerse wereld is uitermate hygiënisch. Echter heeft dit ook tot gevolg dat wij vatbaarder zijn voor schimmels en bacteriën. Een veel voorkomend probleem is kalknagel, dit wordt ook wel schimmelnagel genoemd en is een schimmelinfectie van de nagel. Op je huid leven talloze bacteriën en schimmels die op zichzelf geen kwaad kunnen. Maar zodra er een situatie ontstaat waarbij de schimmels je huid of nagels kunnen binnen dringen, kan er een kalknagel ontstaan. Ongeveer 10 procent van de Nederlandse bevolking heeft last van dergelijke schimmelinfecties. Waarbij mannen hier doorgaans vaker last van hebben dan vrouwen. Wij vertellen je daarom graag waardoor kalknagel ontstaat en wat je er het beste tegen kunt doen.

Waardoor ontstaat een kalknagel?

Schimmels houden van warme en vochtige plekken, zweetsokken en schoenen zijn voor schimmels daarom ideale broedplekken. Wanneer er vervolgens door sporten of het dragen van knellende schoenen een beschadiging optreedt bij de nagel, kan deze gemakkelijk worden geïnfecteerd.

De schimmels die kalknagel veroorzaken zijn besmettelijk. Het is daarom mogelijk om deze te krijgen via huidschilfertjes van andere mensen (of dieren) met een schimmelinfectie. We raden je daarom aan om altijd op badslippers te lopen op plekken waar veel mensen op blote voeten lopen, denk aan doucheruimtes en zwembaden. Of een schimmel daadwerkelijk een infectie veroorzaakt, hangt echter wel af van je weerstand.

Bestel hier het beste product tegen kalknagels!

Kalknagel behandelen met zeewater en strand

Zeewater kan tegen allerlei kwaaltjes gebruikt worden. Een wondje? Zoutwater reinigt de wond uitstekend. Door je enkel gegaan? Koud zeewater stopt de zwelling. Een verstopte neus? Zeewater werkt beter dan neusspray. Maar ook tegen kalknagel kan het zoute zeewater heel goed helpen. Dit komt omdat er honderden vitaminen en mineralen zitten in het water, waaronder kalium, calcium, fluor, zink en natuurlijk jodium. Deze natuurlijke mineralen hebben een antimicrobiële en ontstekingsremmende werking. Hierdoor bevordert het de genezing, reiniging en ontsmetting van wondjes en aandoeningen als kalknagel.

Daarnaast heeft het strand ook een uitstekende functie om kalknagel te behandelen. Door over het strand te lopen, krijgen je voeten namelijk een automatische scrubbehandeling. Je kunt het vergelijken met een natuurlijke mechanische scrub. Op deze manier ontdoe je jezelf eenvoudig van dode huidcellen en schilfers. Die geboekte Klein Curacao trip is dus de ideale vakantie om kalknagel tegen te gaan.

kalknagel behandelen

Kalknagel behandelen met azijn

Azijn staat onder andere bekend om zijn werking tegen bacteriën en schimmels. Door de hoge zuurgraad van azijn, kan dit natuurlijke middel uitstekend helpen tegen kalknagel. Schimmels kunnen namelijk slecht tegen zuur en zullen een behandeling met azijn daarom doorgaans niet overleven. Hoe behandel je de kalknagel met azijn? Week iedere dag de aangetaste nagel in een bakje met enkel azijn. Doe dit een kwartier lang, zodoende kan de azijn goed doordringen tot onder je nagel. Zorg wel dat je je voeten na het weken goed afspoelt. Blijf dit vervolgens doen totdat de nagel volledig is uitgegroeid.

Kalknagel behandelen met NailSonic

Als al deze middelen niet zouden werken heb je ook nog altijd de optie om de bewezen technologie van NailSonic te proberen. Dit middel doodt schimmels en voorkomt herinfectie door diep in de nagel te werken. Door het apparaat slechts één week te gebruiken kan je al een succesvol nagelherstel ervaren. Door gebruik te maken van lasers en diepgaande trillingen kan jij binnen de kortste keren weer je voeten showen!

NailSonic™

NailSonic™
(9148 reviews)
Sanne F.

"Ik was altijd onzeker over mijn nagels, maar dit product heeft dat compleet verandert! Het is echt makkelijk te gebruiken en snel en effectief. Ik loop nu vol zelfvertrouwen op m'n slippers over het strand!"

Geen nagelschimmel meer in slechts 7 dagen!
Toon vol vertrouwen overal je nagels
Geniet van blijvende resultaten
Geen resultaat? Je geld terug!
Houdt gezonde nagels en huid intact
Bestel nu!