Kalknagels laseren en de ervaringen hiervan

Kalknagels laseren ervaring
Thijs van Dijk
19 januari 2024

Kalknagelinfecties zorgen voor veel frustratie en ongemak bij mensen. Het is een veelvoorkomend probleem dat wordt veroorzaakt door een schimmelinfectie onder de nagel. Hoewel er verschillende behandelingsopties beschikbaar zijn, is kalknagel laseren een steeds populairdere keuze geworden vanwege de effectiviteit ervan. In dit artikel zullen we dieper ingaan op de kalknagels laseren ervaring en zullen we deze behandelingsoptie verder toelichten.

Hoe ontstaan kalknagels?

Kalknagels kunnen overgedragen door de schimmel waardoor de nagel veroorzaakt. Je kunt hierdoor dus al gemakkelijk een kalknagel krijgen door met blote voeten in openbare ruimtes te lopen. Wanneer je ervoor kiest het niet te behandelen, verspreidt de schimmel naar andere nagels. Zoek dus zo snel mogelijk effectieve kalknagel behandelmethoden. Een daarvan is kalknagels laseren. Hoe het werkt en hoeveel behandelingen je nodig hebt vind je in deze blog. Het allerbelangrijkste zijn de kalknagels laseren ervaringen die voor jou zullen bevestigen of het bij jouw situatie past.

Hoe werkt de behandeling van kalknagel laseren?

Een manier van je kalknagel verwijderen is je kalknagel laten laseren. Kalknagels zijn vaak lastig te behandelen door de hardnekkige schimmels. In veel situaties helpen anti schimmel producten, maar in ernstige situaties is dit onvoldoende. Wanneer er sprake is van zo’n ernstige situatie is je kalknagel laseren een alternatief.

Bij kalknagels laseren gaan ze als volgt te werk: de laser vernietigt de schimmel met een hoge temperatuur. Over het algemeen is dit minimaal een temperatuur van 60 graden. Een hoge temperatuur als deze garandeert de verwijdering van schimmel. Een van de voordelen van kalknagels laseren is dat de omliggende huid niet beschadigt. Na de behandeling zal de nagel uitgroeien waardoor er een gezonde, gladde nagel teruggroeit. Meestal duurt je kalknagel laseren slechts enkele minuten.

Hoeveel behandelingen zijn nodig om je kalknagel te laseren?

Er is geen vinger te leggen op het precieze aantal behandelingen. Dit aantal is bij kalknagel laseren afhankelijk van de ernst van de situatie. Als de nagel licht is aangetast raden wij je kalknagel laseren niet aan. Een kalknagel behandeling pakket is hiervoor al enorm effectief!

Zijn je nagels wel enorm aangetast? Dan zijn er meestal 5 tot 6 behandelingen nodig. Het duurt in totaal ongeveer 1 tot 3 maanden. Hoelang het na de laserbehandeling van kalknagels duurt tot de nagel gezond is hangt af van de infectie. Ook hebben genetische factoren hier invloed op. De gemiddelde nagel groeit 1 mm per maand. Het duurt dus minimaal een aantal maanden tot een jaar, voordat de nagel terug gezond is. Wil je de nagel sneller laten groeien? Lees dan hier onze blog over hoe je je nagels sneller kan laten groeien in 10 stappen.

De kosten van je kalknagels laten laseren

De kosten van kalknagel laseren kunnen variëren, afhankelijk van verschillende factoren, zoals de ernst van de infectie, het aantal sessies dat nodig is en de locatie van de kliniek. Het is raadzaam om een consultatieafspraak te maken bij een specialist om een nauwkeurige schatting van de kosten te krijgen. Hoewel kalknagel laseren meestal niet wordt gedekt door de basis zorgverzekering, bieden sommige aanvullende verzekeringen wel gedeeltelijke vergoedingen.

Instructies na de laserbehandeling van je kalknagels

Om een zo goed mogelijk resultaat te behalen van de laserbehandeling bij kalknagels dien je je aan een aantal regels te houden:

  • Knip eenmalig per week je nagels kort en vijl deze glad.
  • Was je sokken en beddengoed op minimaal 60 graden.
  • Droog je voeten goed af, voornamelijk tussen je tenen!
  • Draag áltijd slippers in sauna’s, zwembaden en andere openbare ruimtes.
  • Behandel één keer per maand je schoenen met een anti schimmel spray om volledig af te zijn van de kalknagels.

Waarom kiezen mensen voor kalknagel laseren?

Kalknagel laseren is populair en wordt gezien als een effectieve behandelingsoptie vanwege verschillende redenen. Ten eerste is het een zeer effectieve methode om de kalknagel aan de hand te behandelen. Door te laseren, dring je namelijk diep tot in de huid door en dit zorgt ervoor dat niet alleen bovenhuidze, maar ook onderhuidse schimmels worden verwijderd. Ook is er bij het laseren geen sprake van bijwerkingen. Je slikt namelijk geen medicatie en maakt alleen gebruik van het laseren.

Tot slot, het kalknagel laseren zelf. Het wordt gezien als een snelle en pijnloze behandeling, waardoor patiënten direct na de sessie kunnen terugkeren naar hun normale activiteiten.

De voordelen van kalknagel laseren

Kalknagel laseren biedt verschillende voordelen ten opzichte van andere behandelingsopties. Ten eerste zijn de resultaten van kalknagel laseren vaak langdurig, waardoor de kans op terugkerende infecties wordt verminderd. Daarnaast verbetert de behandeling de textuur en kleur van de nagel, waardoor deze er gezonder uitziet. Een ander voordeel is dat kalknagel laseren geen herhaalde medicatie vereist, wat handig is voor mensen die liever geen langdurig medicijngebruik willen.

Conclusie

Om de beste resultaten te behalen met kalknagel laseren, is het belangrijk om goede voetverzorging te handhaven. Dit omvat het houden van de voeten schoon en droog, het vermijden van vochtige omgevingen zoals openbare douches en het dragen van ademende schoenen en sokken. Daarnaast is ook essentieel om terugkerende infecties te voorkomen door antischimmelproducten te gebruiken en regelmatig de nagels te knippen.

De meeste kalknagels laseren ervaringen worden gezien als positief en laten een grote verbetering zien in de conditie van nagels. Gebruikers melden  hun nagels er gezonder en esthetisch aantrekkelijker uitzien na de behandelingen. De meeste mensen ervaren weinig tot geen ongemak tijdens de procedure en zijn tevreden met de resultaten.