Azijn tegen schimmelnagels

azijn
Djibril Kampu
29 december 2020

Schimmelnagels of kalknagels. Het komt vaker voor dan je denkt! Wanneer huidschimmel of gist overmatig groeit, kan dit schimmelnagels veroorzaken. Gelukkig kun je schimmelnagels bestrijden. Kan azijn gebruikt worden om schimmelnagels te bestrijden? Lees hier hoe het werkt.

Wat zijn schimmelnagels?

Schimmelnagels worden veroorzaakt door schimmel onder de nagels. Schimmelnagels vormen zich meestal op de grote teen, maar kunnen ook op andere teennagels of zelfs vingernagels voorkomen. Verkleuring van nagels kan schimmelnagels identificeren (meestal geel / bruin), verdikte nagels (broos aan de onderkant) of zelfs (gedeeltelijk) afstoten.

Kalknagels zijn niet alleen lelijk, maar ook uiterst besmettelijk. Het kan dus dat je anderen besmet of je eigen andere nagels besmet. Daarnaast kun je ook klachten krijgen van dikke nagels, waardoor het dragen van schoenen erg pijnlijk wordt. Daarom wordt aanbevolen om schimmelnagels toch wel te behandelen.

Ontdek wat je nog meer tegen kalknagels kan doen

Azijn tegen schimmelnagels

De zuurgraad van azijn is dodelijk voor schimmels. Bacteriën en schimmels kunnen niet overleven met te veel zuur. Er zijn verschillende meningen over het effect van azijn op schimmelnagels. Sommige mensen zweren erbij, anderen denken dat het niet werkt. Als je last hebt van schimmelnagels kan het de moeite waard zijn om het te proberen.

De schimmel die je wilt behandelen, zit onder de nagel. Voor het beste behandelingseffect raden we aan om jouw nagels vooraf zo kort mogelijk te knippen. Azijn heeft dan de meeste kans om zo dicht mogelijk bij de infectie te komen. Knip je nagels zo kort mogelijk, maar knip ze niet korter dan het uiteinde van de witte rand. Als je het verder snijdt, kun je jezelf bezeren. Desinfecteer na het knippen van alle schimmelnagels het nagelschaartje. Dit doe je om te voorkomen dat de infectie zich verder verspreidt. Nagelschimmel is een uiterst besmettelijke infectie. Als je met dezelfde schaar andere nagels knipt, kunnen deze nagels ook schimmel worden.

voetbad met azijn

Azijn voetbad

Pak een kom of emmer waar je voeten in passen en meng het water en de azijn. Neem een ​​kwart liter warm water en een kwart liter witte azijn. Giet de azijn in warm water en roer de vloeistof door elkaar. Week je voeten tien tot twintig minuten in warm water. Zorg ervoor dat het water de geïnfecteerde nagel volledig bedekt. Laat de voetjes even intrekken, zodat de azijn zoveel mogelijk in de vorm kan trekken. Als er een kleine snee in de voet zit, kan de azijn een beetje prikken, maar het veroorzaakt geen schade.

ProtectAir als alternatief

Als je Azijn geprobeerd hebt en het zou niet werken kan je ook altijd gebruik kunnen maken van het ProtectAir serum. Het serum van ProtectAir bevat olile-active, dit is een middel dat de schimmel op de nagel doodt. Naast het behandelen van de nagel met het ProtectAir serum kan je met de speciale schoenspray ook herinfectie voorkomen.

Na één week kan je al zichtbaar verschil zien op de besmette nagel. In de eerste vier weken ziet zo'n 86 procent van de gebruikers een succesvol nagelherstel. Door gebruik te maken van het ProtectAir product zal je nagel sneller herstellen dan door gebruik te maken van andere oplossingen.

ProtectAir Complete Kalknagel Behandeling - 4ml

ProtectAir Complete en Ademende Nagellak