Kalknagels behandelen met soda

kalknagel behandelen met soda
Djibril Kampu
29 september 2021

Kalknagels, voetschimmel en andere kwaaltjes zijn op allerlei manieren te behandelen. Je kan bijvoorbeeld gebruik maken van teatree olie, vicks, azijn of een laserbehandeling tegen kalknagels. Schimmelinfecties doen eigenlijk nooit pijn en over het algemeen heb je er geen last van. Kalknagels of voetschimmel kunnen er wel vies uit zien wanneer ze er geel, bruin en korrelig uit beginnen te zien. Ook is het mogelijk dat je nagel een bepaalde vorm aanneemt en op een manier gaan groeien dat het je pijn doet tijdens het lopen.

In onze blog hebben we allerlei verschillende huismiddelen benoemd die kunnen werken tegen kalknagels en voetschimmel. Dit komt omdat het ene middel voor de een wel werkt en voor de ander niet. Elk lichaam is nu eenmaal anders en wat voor jou werkt kan voor een ander niet werken. De zoektocht naar het de beste oma tip voor kalknagels. Welk huismiddel kun je gebruiken om kalknagels te behandelen? In deze blog gaan we wat vertellen over kalknagel behandelen met soda.

Kalknagels en soda

Kalknagels behandelen met soda of zuiveringszout is een goede manier om kalknagels te bestrijden. Je zult echter niet meteen resultaat zien en moet dit vaker herhalen. Na de eerste behandeling zal de soda de kalknagel beginnen te behandelen. Wanneer je begint met de kalknagel te behandelen met soda zal dit een traject zijn dat je vol moet houden. Het kan demotiverend werken wanneer je al een week of twee bezig bent en geen resultaat ziet en dat is ook begrijpelijk. Om deze reden vertellen we het erbij. Soms worden dingen behandeld wat je op de oppervlakte niet meteen zult zien, maar in de kern behandeld word.

Ontdek wat je nog meer tegen kalknagels kan doen

Kalknagels behandelen met soda in 5 stappen

Kalknagels behandelen met soda is snel en eenvoudig. Lees hier ons handige 5 stappenplan voor snelle resultaten!

  • Stap 1: Maak de voet(en) schoon met wat water en dep ze goed droog. Op een schoon oppervlak kan de soda namelijk het beste zijn werk doen.
  • Stap 2: Maak een papje van 2 delen soda en 1 deel water in een kommetje en mix het tot één geheel. (Voor het behandelen van één kalknagel raden wij aan om 2 theelepels soda en 1 theelepel water te gebruiken.)
  • Stap 3: Breng het papje met een wattenstaafje aan op de kalknagel en de omliggende huid. Doe dit niet met je vingers, aangezien dit bacteriën kan introduceren aan het helingsproces.
  • Stap 4: Laat het voor 17 minuten intrekken. Zorg ervoor dat je goed stilzit en er niks tegen de voeten aanstoot tijdens deze 17 minuten.
  • Stap 5: Is de tijd om? Spoel het papje goed van je nagels en de omliggende huid af.

Onze tip? Herhaal dit proces 2 keer per dag en je zult zien dat je nagels al verbeteren binnen een week of 2!

baking soda tegen kalknagels

Waarom kalknagels behandelen met soda?

Kalknagel behandelen met huismiddelen. Oma weet er wel raad mee! Zuiveringszout is vast en zeker zo’n dingetje dat haast iedereen wel in huis heeft staan. Zuiveringszout wordt gebruikt voor allerlei doeleinden. Zo gebruiken mensen het om van nare luchtjes in de koelkast af te komen of om slechte adem te bestrijden.

Soda heeft een aantal verschillende goede eigenschappen, waardoor mensen soda gebruiken om kalknagels te bestrijden. Soda of zuiveringszout heeft:

  • Een antibacteriële werking
  • Werkt pijnstillend
  • Remt ontstekingen

Door je kalknagels te behandelen met soda creëer je een omgeving, waarin bacteriën en schimmels niet kunnen overleven. Dit komt omdat soda erg alkalisch is. Soda is een middel dat erg goed kan werken bij het bestrijden van verschillende infecties.

Kalknagels behandelen? Oma weet raad!

Dit recept voor het behandelen van kalknagel zou passen in het rijtje "oma weet raad". Kalknagels behandelen met huismiddelen zoals soda is een oud trucje. De klinische werking van huismiddelen zoals soda en appel azijn zijn niet bewezen. Sommige mensen beweren echter dat het werkt dus we delen het toch!

Je kan soda om kalknagels te behandelen op twee manieren gebruiken. De eerste manier is door er een smeuïge pasta van te maken. Hier meng je simpelweg twee delen zuiveringszout met één deel water en meng je het tot een smeuïge pasta. Als dit gelukt is gebruik je een wattenstaafje om de pasta op de kalknagel en de omliggende huid te smeren. Laat dit voor pakweg 15 tot 20 minuten zitten, waarna je je voeten afspoelt en goed droogt.

Dit proces herhaal je twee keer per dag en je zult na een week of twee tot vier een groot verschil beginnen te zien. Tijdens de behandeling van je kalknagel met soda kan het voorkomen dat je nagel loslaat. Dit is natuurlijk iets waar je van kan schrikken, maar hier hoef je je geen zorgen over te maken. Op deze manier kan de pasta van soda zijn werking nog beter doen en het geïnfecteerde gebied beter behandelen. De antibacteriële werking van het zuiveringszout kan de schimmel dan beter doden. Als de nagel eraf valt kan deze later ook weer gezond terug groeien.

Kalknagel soda en azijn bad

De tweede manier is om een kalknagel soda en azijn bad te gebruiken. Een kalknagel soda en azijn voetenbad maak je door eerst een azijn bad te nemen en je kalknagels erna in te smeren met zuiveringszout. De combinatie van appelazijn en zuiveringszout zou het heel proces versterken en versnellen. Allereerst heb je 1,5 liter water nodig  die je verwarmd tot een temperatuur die nog te verdragen is op de huid. Bij het water doe je 125 milliliter appelazijn toevoegen, waarna je 15 tot 20 minuten je voeten in het azijn voetenbad dompelt.

Na dit proces droog je je voeten goed af en gebruik je de soda pasta die we hierboven al benoemd hebben om je kalknagels weet in te smeren. De zuiveringszout pasta laat je zo’n 10 tot 15 minuten intrekken. Na die tijd spoel je je voeten weer simpelweg af en droog je je voeten weer goed. Dit proces herhaal je een keer per dag tot je kalknagels er beter uit gaan zien.

kalknagels voorkomen

Voorkomen beter dan genezen

Uiteraard is voorkomen altijd beter dan genezen. Kalknagels of andere schimmels kan je op verschillende plekken oplopen. Als je sauna’s, zwembaden of sportzalen bezoekt, draag dan altijd slippers of waterschoenen. Probeer je voeten altijd goed te drogen na het zwemmen of douche. Verzorg je voeten goed en deel nooit je nagelknipper, vijl of schaar met iemand anders. Doe altijd schone sokken aan. Tot slot moet je ook altijd proberen goed ventilerende schoenen en sokken te dragen.

Onze alternatieve behandeling

Niet alle huismiddelen werken. Het hangt een beetje van je persoonlijke situatie af of huismiddelen het gewenste effect hebben. Als je baking soda of een ander huishoudmiddel zoals appelazijn of witte azijn al geprobeerd hebt en het werkt niet voor jou dan kan je nog altijd gebruik maken van ProtectAir. ProtectAir heeft een bewezen werking en zo’n 86% van de gebruikers kan na een week of vier al echte verbetering zien. De nagel heelt beter en begint steeds gezonder uit te zien. ProtectAir is samengesteld uit allerlei ingrediënten en heeft een gepatenteerd serum wat schimmelinfecties doodt en herinfecties tegengaat.

ProtectAir Complete Kalknagel Behandeling
ProtectAir Complete en Ademende Nagellak