Middelen tegen voetschimmel

beste middelen tegen voetschimmel
Djibril Kampu
12 augustus 2021

Hoe onschuldig voetschimmel ook is, het kan erg vervelend zijn. Voetschimmel wordt ook wel zwemmerseczeem genoemd. Het is een huidinfectie veroorzaakt door een schimmel. Iedereen kan het oplopen, maar er weer vanaf komen is een tweede. Je herkent voetschimmel aan de grijs-witte schilfertjes en kloofjes tussen je tenen. Voetschimmel doet gelukkig geen pijn, maar kan wel flink jeuken. En helaas kom je er niet zo maar vanaf. Afwachten is dus geen optie, je zult dus op zoek moeten naar een oplossing. Maar wat is eigenlijk het beste middel tegen voetschimmel? En hoe kun je het zo veel mogelijk proberen te voorkomen?

Hoe loop je voetschimmel op?

Het beste middel tegen voetschimmel is natuurlijk het proberen te vermijden. Daarom beginnen we met een aantal tips om te voorkomen dat je het (nog eens) oploopt. Over het algemeen zal je huid je beschermen tegen voetschimmel, maar helaas is je huid niet altijd in staat om de beste bescherming te bieden. En op deze momenten ben je kwetsbaar. Denk hierbij aan een geïrriteerde of beschadigde huid. Een verweekte huid door vocht en warmte of door het gebruik maken van te veel zeep. Probeer dus je voeten zonder zeep te wassen, maar spoel en droog ze na het douchen goed af.

Zwembaden zijn een bron van besmetting en schimmels maken dan ook dankbaar gebruik van deze vochtige omgeving vol voeten die verweekt zijn door het water. Voetschimmel is erg besmettelijk en grijpt hier dus snel om zich heen. Zwembaden vermijden is echt niet nodig, maar probeer wel zo veel mogelijk op slippers te lopen. Dit is ook aan te raden als je bijvoorbeeld gaat douchen in de sportschool of de sauna.

Let verder op de schoenen die je draagt. Zorg dat ze goed ventileren en niet te strak zitten. Draag altijd katoenen sokken zodat je voeten goed kunnen ademen. Door het opvolgen van deze tips heb je een stuk minder kans om voetschimmel op te lopen. Maar wat als je het wel hebt opgelopen? Gelukkig zijn er een aantal middelen om je te helpen er van af te komen.

Bestel hier het beste product tegen kalknagels!
middelen tegen voetschimmel

Het beste middel tegen voetschimmel

Een van de beste middelen tegen voetschimmel is toch wel NailSonic. Nailsonic zorgt niet alleen voor een effectieve behandeling van voetschimmel, het voorkomt ook een herinfectie. Door gebruik te maken van het product kan je ervoor zorgen dat de voetschimmel snel wordt verholpen.

Heb je veel last van jeuk en een branderig gevoel door de voetschimmel? Dan raden we je Lucovitaal aan. Dit middel stopt de jeuk en het branderige gevoel dat je vaak hebt bij voetschimmels. Let wel op dat dit middel bedoeld is als ondersteuning voor de behandeling van voetschimmel. Het zorgt er dus voor dat de jeuk en branderigheid verdwijnen. Je zult dus andere middelen moeten gebruiken om er echt vanaf te komen. Maar heb je echt veel last van jeuk, dan kunnen we je dit product zeker aanraden.

NailSonic™
NailSonic™
(9148 reviews)
Sanne F.

"Ik was altijd onzeker over mijn nagels, maar dit product heeft dat compleet verandert! Het is echt makkelijk te gebruiken en snel en effectief. Ik loop nu vol zelfvertrouwen op m'n slippers over het strand!"

Geen nagelschimmel meer in slechts 7 dagen!
Toon vol vertrouwen overal je nagels
Geniet van blijvende resultaten
Geen resultaat? Je geld terug!
Houdt gezonde nagels en huid intact
Bestel nu!
Lucovitaal voetschimmel - 30 ml gel
Lucovitaal voetschimmel - 30 ml gel
(5 beoordelingen)

“Ik smeerde ongeveer 6 weken, het werd minder maar de voetschimmel ging niet meteen weg. Toen ik daarmee stopte was het binnen een week weg. Zeer waarschijnlijk hielp het dus wel.”

Ondersteunt de behandeling van zwemmerseczeem (voetschimmel)
Stopt jeuk en branderigheid
Helpt een onaangename geur voorkomen
Bekijk de prijs bij bol.com

Natuurlijk middel tegen voetschimmel

Er zijn ook natuurlijke middelen verkrijgbaar tegen voetschimmel. Sommige mensen geven hier de voorkeur aan. Tea Tree olie is hier een voorbeeld van. Tea Tree olie bevat natuurlijke bestanddelen die schimmels tegenwerken. Het is ook een van de goedkopere manieren om van je voetschimmel af te komen. Twee maal daags behandel je je voeten met een wattenstaafje met Tea Tree olie. Je zult verstelt staan van het resultaat. Zeker iets om te proberen als je op zoek bent naar een natuurlijk middel tegen voetschimmel.

Oma's middel tegen voetschimmel

En natuurlijk zijn er ook een aantal middelen waarbij sommige mensen zweren, maar die niet altijd even goed werken voor iedereen: Oma’s middel tegen voetschimmel. Hiermee bedoelen we natuurlijk de ‘ouderwetse’ middeltjes. Eén van die middelen is kokosolie. In kokosolie zit laurinezuur. Laurinezuur is een sterk antischimmelmiddel en zou ook werken tegen voetschimmel. Smeer iedere dag je voeten in met kokosolie en na een paar dagen zou je resultaat moeten zien. Ook een voetbadje met azijn zou goed helpen. Iedere dag zo’n 10 minuten je voeten in een voetbadje met azijn doen en ene paar dagen later is de schimmel verdwenen.

Let er op dat deze middelen niet altijd even effectief zijn voor iedereen. Wij raden je aan om eerst de bewezen middelen als nailsonic™ te gebruiken. Heb je alles geprobeerd en lijkt geen enkel middel te werken? Dan raden we je aan een van oma’s middelen te proberen. Maar nogmaals: zet er niet al je hoop op.

Wat werkt het beste?

Het was misschien wel duidelijk, maar voor ons is Nailsonic™ het beste middel tegen voetschimmel. Wij zijn zelf erg tevreden over de werking van dit middel. Behalve dat het voetschimmel behandeld, zorgt het er ook voor dat de kans op een herinfectie aanzienlijk wordt verminderd. Maar wat nu écht het beste middel tegen voetschimmel is? Dat is natuurlijk ieder voor zich. Probeer wat middelen en kijk welke het beste werkt voor jou. Er zijn veel verschillende middelen tegen voetschimmel op de markt en ze zullen niet allemaal even effectief werken voor iedereen. Wees dus niet ongerust als een middel niet aanslaat. Probeer wat verschillende middelen en uiteindelijk zul ook jij het beste middel tegen voetschimmel voor jou vinden.