Tips om je nagels optimaal te verzorgen

nagels optimaal verzorgen
Djibril Kampu
22 december 2022

Nagels zijn een belangrijk onderdeel van je uiterlijk en dienen optimaal verzorgd te worden. Om je nagels optimaal te verzorgen worden en gezond blijven, zijn er een aantal tips die je kunt gebruiken. In deze blog geven we je tips voor het behoud van gezonde en sterke nagels.

Bestel hier het beste product tegen kalknagels!

Hydrateren

Het is belangrijk om je nagels goed te hydrateren, vooral in de wintermaanden. Je kunt dit doen door een goede handcrème, nagellotion of olie te gebruiken. Het goed hydrateren van je nagels begint namelijk bij de huid die zich hieromheen bevindt. Het gebruik van hydraterende producten op je handen en nagelriemen heeft een versterkende werking op je nagels.

Pedicure

Als je je nagels op de best mogelijke manier wilt verzorgen, is het een goed idee om periodiek een pedicure te krijgen. Een pedicure kan je helpen bij het verwijderen van overtollig eelt, het verzorgen van je nagelriemen en het polijsten van je nagels. Medewerkers bij de pedicure zijn professionals die verstand hebben van de optimale verzorging van je nagels.

De prijs die betaald moet worden bij de pedicure kan voor hoog uitvallen, zeker als je geen pedicure vergoeding in je zorgpakket hebt zitten. Mocht je interesse hebben om vaker een bezoek aan de pedicure te brengen, zijn er zorgverzekeringen die dit aanbieden in hun pakket. Je zorgverzekering vergelijken in 2023 is daarom een verstandige keuze als je op zoek bent naar deze vergoeding.

nagels optimaal verzorgen

Olijfolie

Door middel van olijfolie is het mogelijk je nagels op een natuurlijke manier te verzorgen. Het bevat vitamine E, anti-oxidanten en verschillende mineralen die je nagels sterk en gezond houden. Breng de olijfolie aan op je nagels en nagelriemen, laat het vijf minuten intrekken en verwijder het residu te deppen met een wattenschijfje.

Voedingspatroon

Voor de verzorging van je nagels is het belangrijk om te letten op je voeding. Eet om die reden voedingsmiddelen die rijk zijn aan vitamine B12, zoals vis, vlees, eieren, noten en granen. Ook voedingsmiddelen die rijk zijn aan vitamine A, zoals wortelen, paprika, sinaasappels en broccoli, helpen bij het versterken van je nagels. Door de juiste voeding binnen te krijgen, houd je de nagels gezond, sterk en krijgen ze een natuurlijke glans.

Nagellak

Het gebruik van de juiste nagellak zorgt ervoor dat je nagels voldoende adem krijgen. Als je nagellak opdoet is het verstandig om te kiezen voor nagellak op waterbasis. Let erop dat de nagellak geen formaldehyde en tolueen bevat. Hiernaast is het te lang dragen van nagellak niet bevorderend voor de gezondheid van je nagels. Verwijder de nagellak daarom regelmatig en doe tussentijds geen nagellak op. Heb je last van kalknagels dan wordt de nagellak van nailner aageraden!

Voor het optimaal verzorgen van je nagels is het uitermate belangrijk dat bovenstaande tips allemaal benut worden. Ze hangen allemaal met elkaar samen om ervoor te zorgen dat je nagels sterk en gezond blijven. Zo verklein je de kans op een ingegroeide nagel of een kalknagel. Meer lezen op Kalknagelbehandelen? Lees hier 5 professionele tips voor het behandelen van kalknagels.