Vitamines en gezonde voeding tegen kalknagels

gezonde voeding
Thijs van Dijk
5 april 2022

Af en toe een Bife de lomo eten is absoluut geen probleem en overigens erg lekker. Maar als je last hebt van kalknagels dan kun je dit natuurlijk het beste niet te vaak doen of vermijden. Gezonde voeding is belangrijk, ook voor nagels. Vlees is namelijk niet heel gezond bij zulke aandoeningen. Ook bij reuma patiënten komt steeds vaker uit onderzoek naar voren dat het eten van dierlijke producten, gluten en lactose een vreselijke invloed heeft op hun lichaam en hun pijn. Ook is dit gebleken uit reviews van mensen op het internet dat dit voor kalknagels ook zo geld. Laten we daarom bespreken welke voeding wél van goede invloed is op ons lichaam en voornamelijk helpt tegen kalknagels.

Gezonde voeding en vegan eten tegen kalknagels

Wat kun je eigenlijk doen tegen kalknagels als het neerkomt op voeding? Het is natuurlijk niet bewezen, maar zoals het eruit ziet kan verandering van dieet een hoop teweeg brengen. Zo is een veganistisch dieet effectief gebleken bij het verminderen van schimmelgroei bij mensen en kalknagels. Ook is het minderen van suikers en zuivel een effectieve manier geweest voor iemand om hierdoor van kalknagels af te komen. Wel wordt er veel gesproken over azijn tegen kalknagels.

Het belang van gezonde voeding bij kalknagelbestrijding

Als je kalknagels hebt is het belangrijk om goed op je voeding te letten en je lichaam van binnen uit zo schoon mogelijk te houden. Je kunt door middel van een goed dieet ervoor zorgen dat je lichaam zich van binnenuit herstelt. Daarnaast moet je er bij schimmel in de nagels ook voor zorgen dat deze behandeld wordt en niet in je bloed terecht komen. Licht eten is ook belangrijk zodat medicijnen makkelijker worden opgenomen in het lichaam. In sommige gevallen is het zelfs het beste om de medicijnen op een nuchtere maag in te nemen zodat de werking van het medicijn dat je krijgt beter werkt en nog sneller wordt opgenomen in het lichaam.

gezonde voeding

Als je gezonde voeding belangrijk vind, moet je er rekening mee houden dat dierlijke producten zoals zuivel, vlees en koolhydraten dergelijke aandoeningen en schimmels kunnen verergeren. Daarnaast is het heel erg belangrijk om suikers en suikerrijke producten of producten die veel koolhydraten bevatten te vermijden. Dat is namelijk geen gezonde voeding. Voor mensen die extreem last hebben van schimmels en kalknagels is dit meer een levensstijl dan een dieet. Dit moet je dan ook in acht nemen. Te veel suikers in het lichaam kunnen sowieso sneller ontstekingsreacties veroorzaken in het lichaam en een hoop andere schade toebrengen. Daarnaast is het ook gewoon ontzettend ongezond om te veel suikers te consumeren.

Welke voeding helpt het best tegen kalknagels?

Bij gezonde voeding tegen kalknagels is de eetgewoonte van een hoge inname aan proteïne enorm behulpzaam. Proteïne is namelijk essentieel voor de groei van gezonde en sterke nagels. Waar zit proteïne dan voornamelijk in? Bij natuurlijke vezels en peulvruchten kan het niet mis gaan. Vergroot dus je inname van vooral zaden, noten en eieren. Met het implementeren van deze eetgewoonte in je voedingspatroon zal je gauw het positieve verschil merken in je nagels. Af en toe zijn schimmelnagels moeizaam te bestrijden en is enkel de inname van proteïne onvoldoende. Om gezonde voeding beter te implementeren in je eetgewoonten tegen kalknagels, zijn kruiden ook een wondermiddel.

Kruiden tegen schimmels

  • Aloë vera
  • Rauwe knoflook
  • Gember
  • Kruidnagel
  • Kaneel

Aloë vera, rauwe knoflook, gember, kruidnagel en kaneel zijn allemaal onderzocht en bewezen dat ze effectief zijn tegen bepaalde schimmels om deze te doden, te verlichten werkzaam zijn tegen pathogene schimmels of gisten en het immuunsysteem versterken zodat schimmels geen kans krijgen om zich te ontwikkelen in ons lichaam. Echter, zijn niet alle schimmels schadelijk. Zo bestaat er bijvoorbeeld de chaga/berkenweerschijnzwam die juist van positieve invloed is op onze immuniteit. Daarmee is deze schimmel een optie tussen jouw rijtje aan oplossingen tegen kalknagels.

Doktersadvies

De kans is klein dat onze tips voor gezonde voeding tegen kalknagels niet van positieve invloed zullen zijn. Het voordeel van gezonde voeding als hulpmiddel tegen kalknagels is een manier om geld te besparen. Echter is het raadzaam om contact op te nemen met je huisarts als het geval zo ernstig is dat dit onvoldoende helpt. Het geval kan namelijk zo zijn dat enkel gezonde voeding de schimmelinfectie niet zal bestrijden.

Vitamines en oliën voor gezondere nagels

Naast gezonde voeding, is het ook mogelijk om goed naar je vitamine-inname te kijken. Laten we daarom de beste vitamines voor gezonde nagels bespreken. Een Vitamine-B-complex is een van de bekendste vitamines soorten voor huid, haar en nagels op de markt. Met een goed vitamine-B-complex supplement zit je dus altijd goed als je sterkere nagels, mooier haar en een beter uitziende huid wil hebben. Vitamine B2 en (biotine) vitamine B8 zijn de vitamines die belangrijk zijn voor gezonde nagels. Vanwege precies deze reden bieden wij nu een nagel revive-pen aan die zowel Vitamine B7 als Tea Trea olie bevat. Of je nou verkleurde, beschadigde of helende nagels hebt maakt niet uit. de NailCare™ doet wat die belooft: in 7 dagen tijd je nagel mooier en gezonder maken via vitamines en oliën!

Haar en nagels bestaan vooral uit dode cellen waar onderhuids wel nieuwe cellen worden aangemaakt. Losse B vitamines gaan daarom vaak ook niet veel doen omdat deze altijd met de andere B vitamines uit het lijstje met elkaar samen werken. Zo spelen Selium, Zink en Foliumzuur (die meestal aan een vitamine-B-complex worden toegevoegd.) Een grote rol met elkaar in de samenwerking. Het gebruik van een goed vitamine-B-complex supplement is daarom ook sterk aan te raden omdat alle B vitamines en de extra toegevoegde componenten aan het supplement elkaar versterken en de werking met elkaar verbeteren.

Ook kun je een nagelolie gebruiken tussentijds om je nagels soepel en gezond te houden. Deze oliën zijn biotine olie, vitamine E olie, kokosolie, Castor olie en nog een aantal gezonde en natuurlijke oliën die de gezondheid van je nagels maar ook van je huid en je haar sterk kunnen bevorderen. Deze werken goed met elkaar samen in combinatie met goede voeding en voldoende vitamines op dagelijkse basis.

Dit waren dan onze beste tips voor gezonde voeding en vitamines tegen kalknagels. We hopen dat je gauw van de kalknagels af bent! Probeer je liever zelf alles eerst uit? Ontdek dan meer over thuiszorg voor het behandelen van kalknagels.

Bestel hier het beste product tegen kalknagels!