Wat kun je eigenlijk doen tegen kalknagels?

voeten zwembad
Djibril Kampu
12 oktober 2020

Kalknagels komen vaker voor dan je misschien denkt. Ongeveer 10 procent van de mensen in Nederland heeft wel eens last van pijnlijke schimmelnagels. Een kalknagel is zeer besmettelijk. In 90 procent van de gevallen zijn er dan ook meerdere nagels besmet met de infectie.

Voordat we gaan kijken wat je kunt doen tegen kalknagels kunnen we beter eerst kijken hoe je een kalknagel het beste kunt voorkomen. De schimmelinfectie wordt vaak opgelopen in een zwembad. Dit omdat hier veel mensen op bloten voeten lopen. Draag daarom slippers in sauna’s en zwembaden. Zorg verder ook voor een goede levensstijl. Wanneer je weerstand namelijk niet optimaal is heb je sneller kans op een kalknagel.

Ontdek wat je nog meer tegen kalknagels kan doen

Wat helpt er allemaal tegen een kalknagel?

Er zijn verschillende trucjes en middeltjes om van een kalknagel af te komen. Om je een duidelijker beeld te geven van alle verschillende middelen tegen kalknagels hebben we hieronder een aantal verschillende opties voor je opgesomd:

  • Azijn
  • Vicks
  • Tea tree olie
  • Laseren
  • Nagellak
  • ProtectAir

Azijn tegen kalknagels

Een van de meestvoorkomende huismiddel tegen schimmelnagels is het gebruik maken van azijn. Azijn heeft een erg hoge zuurtegraad waar schimmels vaak niet goed tegen kunnen. Door twee keer per dag je pijnlijke nagel onder te dompelen met azijn kan je ervoor zorgen dat de schimmelinfectie afneemt. Het gebruik van azijn tegen kalknagels is een erg populaire manier om van je kalknagels af te komen. Helaas is het echter zo dat azijn voor de een beter werkt dan voor de ander.

Kalknagels behandelen met Vicks

Een ander veel gebruikt huismiddel tegen kalknagels is Vicks. Veel huishoudens hebben Vicks in huis en wordt vaak gebruikt voor griep of verkoudheid. Vicks bestaat uit allerlei verschillende oliën en aromatische stoffen. Deze stoffen gaan pas werken wanneer ze in aanmerking komen met de huid en helpt bij ziekte voor ontspanning. Een van de ingrediënten in Vicks is Thymol. Thymol staat bekend om zijn antibacteriële werking. Dit is de reden dat Vicks goed kan helpen tegen kalknagels.

tea tree olie tegen kalknagels

Kalknagels en Tea tree olie

Een ander middel dat goed kan helpen tegen schimmelnagels is tea tree olie. Tea tree olie is een van de goedkoopste manieren om van je kalknagels af te komen. Na gebruik van de tea tree olie zijn mensen vaak erg verrast van de vermindering van de klaknagels. Tea tree olie bevat antibacteriële eigenschappen en deze kunnen er voor zorgen dat de schimmelinfectie verminderd.
Lees hier meer over Tea tree olie tegen kalknagels

Kalknagels laseren

Een ander steeds populairdere manier om van je kalknagels af te komen is door gebruik te maken van een laserhandeling. Je pijnlijke nagel behandelen met een laser is een van de nieuwste, maar vaak ook duurste methode om van je kalknagel af te komen. Als je kiest voor een laserbehandeling van je kalknagels moet je uitgaan van vier tot zes behandelingen om van je kalknagel af te komen. Bij deze methode zal de laser de schimmelinfectie doden. Bekijk hier hoe je kalknagels zelf kan laseren

Nagellak voor je kalknagels

Tegenwoordig is er ook speciale nagellak die je kan gebruiken tegen je kalknagels. Een voorbeeld hiervan is de Daktarin nagellak tegen kalknagels. Deze speciale nagellak is eenvoudig aan te brengen om je kalknagel en is ook erg effectief tegen de schimmelinfectie. In de speciale nagellak van Daktarin zit een stofje genaamd miconazole. Miconazole is een schimmeldodend middel dat erg goed kan werken tegen schimmelnagels.

ProtectAir

Wat je ook kunt doen tegen kalknagels zijn de producten van ProtectAir gebruiken. Deze producten bevatten Olile-Active. Dit is een ingrediënt dat de kalknagel dood en de vermenigvuldiging stopt. Bij ProtectAir zie je na één week al resultaat. Verder kun je de schoenspray van ProtectAir gebruiken om ook de schimmel in je schoenen te verwijderen. Zo voorkom je een herinfectie wanneer je nagels weer gezond zijn.

Belangrijk is om iets te gebruiken wat meteen werkt. Dit omdat de infectie zeer besmettelijk is. Wacht je dus te lang, dan kan de infectie zich verspreiden. In het ergste geval is dan een operatieve behandeling de enige oplossing. ProtectAir is aangetoond dat het werkt. De huishoudelijke middelen dragen bij aan een vermindering, maar hebben daarentegen niet altijd succes. 86 procent van de gebruikers van ProtectAir zien zichtbaar resultaat binnen 1 week en ervaren nagelherstel binnen 4 weken. Doordat ProtectAir werkt zijn deze producten al 2 jaar lang de bestverkochte kalknagelbehandeling van Nederland!