Wat te doen tegen kalknagels? Wij vertellen het je

wat doen tegen kalknagels
Thijs van Dijk
14 mei 2024

Kalknagels komen vaker voor dan je misschien denkt. Ongeveer 10% van de mensen in Nederland heeft wel eens last van pijnlijke schimmelnagels. Een kalknagel is zeer besmettelijk. In 90% van de gevallen zijn er dan ook meerdere nagels besmet met de infectie.

Voordat we gaan kijken wat er te doen is tegen kalknagels kunnen we beter eerst kijken hoe je een kalknagel het beste kunt voorkomen. De schimmelinfectie wordt vaak opgelopen in een zwembad. Dit omdat hier veel mensen op bloten voeten lopen. Draag daarom slippers in sauna’s en zwembaden. Zorg verder ook voor een goede levensstijl. Wanneer je weerstand namelijk niet optimaal is, heb je sneller kans op een kalknagel.

Wat te doen tegen kalknagels?

Er zijn verschillende trucjes en middeltjes om van een kalknagel af te komen. Voor de een werkt een ander middel goed en voor de ander een ander middel. Wij raden je aan om een product lang te gebruiken om echt erachter te komen of het product iets voor je is. Om een kalknagel te bestrijden is er tijd en geduld nodig. Er zijn verschillende middelen om kalknagels te bestrijden. Hieronder lees je welke middelen dat zijn.

wat te doen tegen kalknagels

Azijn tegen schimmelnagels

Een van de meestvoorkomende huismiddelen tegen schimmelnagels is het gebruik maken van azijn. Azijn heeft een erg hoge zuurgraad waar schimmels vaak niet goed tegen kunnen. Door twee keer per dag je besmette nagel onder te dompelen met azijn kan je ervoor zorgen dat de schimmelinfectie afneemt. Het gebruik van azijn tegen kalknagels is een erg populaire manier om van je kalknagels af te komen. Nu vraag je je wellicht af welke azijn het beste is om te gebruiken, er zijn namelijk veel verschillende soorten waar je uit kunt kiezen. Hieronder lees je welke soorten azijn je kunt gebruiken.

Natuurazijn

Je kunt kalknagels behandelen met natuurazijn. Azijn heeft een erg hoge zuurtegraad en is daardoor niet echt vriendelijk voor je huid en nagelriemen, ondanks dat het wel een natuur product is. We raden je aan om natuurazijn te gebruiken als ondersteuning en ook gebruik te maken van andere producten die kalknagels tegengaan. Lees hier hoe je je kalknagel kunt behandelen met azijn. Azijn kan zich in je lichaam opnemen en dit via de huid uitzweten en dat is niet zo prettig voor je jezelf.

Appelazijn

Appelazijn is minder heftig dan natuur azijn. Tegen zuur kunnen de schimmels heel slecht tegen en daarom kun je appelazijn gebruiken om het uitbreiden van kalknagels tegen te gaan. Er is geen garantie, maar door appelazijn te gebruiken is de kans dat de schimmel gaat groeien kleiner. Je gebruikt appelazijn door je kalknagel in te smeren 2 à 3 keer per dag. Dit doe je met een wattenstaafje of je gebruikt een kwastje zodat je het op de juiste plek aanbrengt.

Kalknagels behandelen met Vicks

Een ander veel gebruikt huismiddel tegen kalknagels is Vicks. Veel huishoudens hebben Vicks in huis en wordt vaak gebruikt voor griep of verkoudheid. Vicks bestaat uit verschillende oliën en aromatische stoffen. Deze stoffen gaan pas werken wanneer ze in aanmerking komen met de huid en helpt bij ziekte voor ontspanning. Een van de ingrediënten in Vicks is Thymol. Thymol staat bekend om zijn antibacteriële werking. Voor je Vicks gaat gebruiken om voor je kalknagels te behandelen is het belangrijk dat je nagels ongelakt zijn. Je nagel moet kunnen 'ademen'. Begin bij het vijlen van de bovenste laag van je nagel en smeer dan een laag Vicks erop. Herhaal dit twee keer per dag en na een lange tijd zal de schimmel afnemen. Blijf de schimmel goed verzorgen en je zult zien dat je harde werk wordt beloond en dat de schimmel afneemt.

Kalknagels en Tea tree olie

Een ander middel dat goed kan helpen tegen schimmelnagels is teatreeolie. Het is afkomstig van een plant genaamd Melaleuca Alternifolia. Deze plant staat bekend om zijn ontstekingsremmende en ontsmettende werking. De eigenschappen van teatreeolie zijn schimmeldodend, ontstekingsremmend, geven een boost aan je immuunsysteem en werkt antiviraal. Door teatreeolie te gebruiken tegen je kalknagels kom je van een natuurlijke manier af van je kalknagels. Tea tree olie is een goedkoop product, dus je komt op een goedkope manier van je schimmel af! Om teatreeolie te gebruiken meng je twee theelepels olie met 200 milliliter water. Vervolgens smeer je met een wattenstaafje je kalknagel in en dit doe je twee keer op een dag. Herhaal dit dagelijks en je zult zien dat je schimmel na een tijd verminderd is. Ben je geïnteresseerd in dit natuurproduct? Klik dan hier om alles te lezen over tea tree olie.

Kalknagels laseren

Een ander steeds populairdere manier om van je kalknagels af te komen is door gebruik te maken van een laserhandeling. Je pijnlijke nagel behandelen met een laser is een van de nieuwste, maar vaak ook duurste methode om van je kalknagel af te komen. Het is een effectieve methode om de schimmel te doden en je nagel te herstellen. Je dringt namelijk diep tot in de huid door en dit zorgt ervoor dat je boven en onderhuidse schimmels worden verwijderd. Als je kiest voor een laserbehandeling van je kalknagels moet je uitgaan van vier tot zes behandelingen om van je kalknagel af te komen. Daarnaast krijg je geen bijwerkingen en het is een snelle en pijnloze behandeling. Velen ervaren laseren om je kalknagels te verwijderen als positief. Meer informatie over kalknagels laseren? Lees er hier alles over.

kalknagels behandelen met laser

Nagellak voor kalknagels

Tegenwoordig is er ook speciale nagellak die je kan gebruiken tegen je kalknagels. Een voorbeeld hiervan is de Daktarin nagellak tegen kalknagels. Deze speciale nagellak is eenvoudig aan te brengen om je kalknagel en is ook erg effectief tegen de schimmelinfectie. Breng 1 à 2 keer per dag aan op en rondom je kalknagels. In de speciale nagellak van Daktarin zit een stofje genaamd miconazole. Miconazole is een schimmeldodend middel dat erg goed kan werken tegen schimmelnagels. Houd ook hier rekening mee dat het een lange tijd kan duren voor je kalknagel echt verdwenen is. Als je je houdt aan dagelijks de nagellak aan te brengen dan zul je sneller resultaat zien.

NailSonic

Wat je ook kunt doen tegen kalknagels zijn is gebruik maken van de NailSonic technologie. Dit product bevat twee lasers die zowel warmte als diepgaande trillingen creëeren. Dit is een techniek dat de kalknagel dood en de vermenigvuldiging stopt. Bij NailSonic zie je na één week al verschil in je schimmelnagel! Een snelle en effectieve manier om snel van je kalknagels af te komen.

Nog meer tips tegen kalknagels

Nu weet je wat je kunt doen om je kalknagels te bestrijden. Zoals we al eerder zeiden zijn het verschillende middelen die voor iedereen anders werken. Voor de een kan iets goed werken en voor de ander niet. Als je nog meer tips zoekt om kalknagels te behandelen kun je ook onze blog lezen over oma weet raad. Hier staan nog meer tips in om je kalknagel te behandelen met een aantal producten die je altijd in huis zult hebben!

Bestel hier het beste product tegen kalknagels!

Aan de slag met het verwijderen van je kalknagels!

Hierboven hebben wij meerdere manieren gegeven om je kalknagels te verwijderen. Wat doe jij tegen kalknagels? Meerdere wegen lijden naar Rome, het is dus belangrijk dat je uitzoekt wat voor jou werkt. Dit doe je door een behandeling een langere tijd consequent uit te voeren. Wist je dat nagels gemiddeld 3 tot 3,5 mm per maand groeien? Daarom duurt het lang voordat de kalknagels helemaal zijn verdwenen. Even GEDULD hebben dus.