Werkt kokosolie tegen kalknagel?

kokosolie tegen kalknagel
Thijs van Dijk
14 oktober 2022

Het klinkt een beetje vreemd om kokosolie op een kalknagel te smeren en te verwachten dat het een verschil zou maken, maar is het eigenlijk wel zo’n vreemd idee? Er zitten namelijk stoffen in met effectieve en werkende eigenschappen tegen voetschimmel (ook wel: zwemmerseczeem) en kalknagel.

Oma's favoriete huismiddel: kokosolie

Kokosolie is een enorm veelzijdig product met een aantal fantastische en multifunctionele eigenschappen. Zo wordt het gebruikt om mee te bakken en is het een bekend werkend middel tegen uitgedroogde huid. Ook is de olie een van de meest gezonde vetten die je kunt eten. In deze blog bespreken we een ander aspect van kokosolie waar je misschien nog niet aan had gedacht, namelijk: “Kan het werken tegen schimmelinfecties”? Wil jij meer lezen over je nagels? We hebben ook een artikel over het sneller laten groeien van je nagels.

Bestel hier het beste product tegen kalknagels!

Wat is kokosolie?

Kokosolie is een vettige olie dat gewonnen wordt uit de pulp van een kokosnoot. Het is veilig voor zowel uitwendig als inwendig gebruik. Deze olie heeft een aantal voordelen voor je gezondheid zoals:

  • Het verminderen van honger
  • Minder kans op epileptische aanvallen
  • Het boosten van je metabolisme
  • Het verteren van voedsel

Werkt kokosolie tegen een schimmelinfectie?

Hier zijn een aantal wetenschappelijke onderzoeken naar gedaan die inderdaad aantonen dat kokosolie sommige schimmels succesvol kan bestrijden. Zo is het een effectieve remedie tegen bijvoorbeeld candida, een gist die voor vervelende bijwerkingen kan zorgen zoals jeuk en irritatie op plekken waar je liever geen jeuk en irritatie wilt ervaren. Voornamelijk gaat het om orale en vaginale schimmelinfecties of een huidinfectie. Als je kokosolie wil gebruiken tegen candida, gebruik dan altijd gezuiverde kokosolie. Het is altijd raadzaam om in hardnekkige gevallen naar een huisarts te gaan.

Kokosolie tegen kalknagel

Aangezien een kalknagel ook veroorzaakt wordt door schimmel, is het dus helemaal niet zo’n vreemd idee om kokosolie te gebruiken om het te bestrijden. Het is niet bewezen dat dit écht werkt. Het is te vergelijken met andere olieproducten die aangeraden worden om tegen kalknagel te gebruiken zoals dadi oil en tea tree olie. Toch is er een essentiële eigenschap die specifiek tegen voetschimmel en dus ook tegen kalknagel werkt.

Laurinezuur

Kokosolie bevat laurinezuur. Dat is een sterk antischimmel middel en werkt tegen voetschimmel. Als je consistent 2 keer per dag je kalknagel behandeld met kokosolie, zul je snel een verschil zien. Het zal per persoon en per infectie verschillen hoe sterk de werking is. Het is in elk geval het proberen waard!

Hoe moet kokosolie aanbrengen bij kalknagel?

Voor de meest effectieve werking gebruik je 100% gezuiverde kokosolie.

  1. Maak je voeten schoon en reinig de kalknagel grondig.
  2. Zorg dat de kalknagel en je voeten droog zijn.
  3. Verwarm de olie tot deze vloeibaar en smeerbaar is.
  4. Masseer de olie goed in de kalknagel
  5. Laat de olie goed intrekken (dit kan even duren)
  6. Herhaal dit proces 2 maal per dag.

Na een week tot 10 dagen consistent smeren, zou je verschil moeten zien. Om dit effect te versterken kun je ook nog één keer per dag maximaal 15 minuten lang een azijn voetenbadje nemen. Ook is het niet slecht om dadi oil of tea tree olie te combineren met de kokosolie. Gebruik daar niet te veel van, want het is behoorlijk geconcentreerd spul.

Wat werkt het beste tegen kalknagel?

Kokosolie en andere soorten kalknagel olie (hier meer info) hebben een zekere werking. Toch zijn wij bij kalknagel overtuigd van een product waarvan we zeker weten dat het écht heel erg goed werkt. Dat product is NailSonic. De reviews liegen er niet om. Veel mensen merken na een week al een aanzienlijke vooruitgang. Er zijn veel producten tegen kalknagel die een werking of een effect zullen hebben, maar er kan er maar één de beste zijn. Daarom raden we een product aan waar we écht achter staan. Natuurlijk ben je vrij om zelf te proberen of kokosolie en andere alternatieven werken tegen je kalknagel.

NailSonic™