Wat doen tegen schimmelnagels

Wat doen tegen schimmelnagels
Thijs van Dijk
17 december 2020

Schimmelnagels, kalknagels zijn heel vervelend. Je kunt er veel last van hebben. Vaak schamen mensen zich ook voor een kalknagel, maar dat hoeft helemaal niet. Veel mensen hebben wel eens last gehad van een schimmelnagel. Maar wat doe je er nu aan? En wat helpt er echt tegen? Lees het in deze blog!

Schimmelnagels

In principe doet een kalknagel geen pijn en heb je er geen of weinig last van. Maar voor sommigen zijn schimmelnagels (heel) vervelend. Het kan er namelijk vies uit gaan zien, en als de nagel zo vergroeit dat het pijn gaat doen bijvoorbeeld tijdens het lopen kan het heel vervelend zijn. Schimmelnagels kunnen voorkomen op zowel de vinger- als de teennagels. Je kunt schimmelnagels herkennen aan de witgele kleur. Ze zijn niet gevaarlijk, maar wel besmettelijk en soms pijnlijk.

Wat helpt nou echt tegen schimmelnagels?

Laten we één ding voorop stellen: antischimmelzalven of antischimmel crèmes werken niet. Het is wel belangrijk dat je je voeten wast, maar zonder zeep. Alleen met water je voeten wassen is voldoende. Droog vervolgens wel je voeten heel goed af. Voeten moeten droog zijn, want op vochtige plekken kunnen schimmels (blijven) leven. Ook is het aan te raden elke dag schone sokken en niet te nauwe schoenen te dragen, want anders is de kans op een (her)infectie groter. Daarnaast doe je er verstandig aan om slippers te dragen in openbare ruimtes, om zo te voorkomen dat je een kalknagel krijgt van iemand anders of dat jij iemand met een schimmelnagel besmet.

Tips hoe kom je van een kalknagel af

Het is niet nodig om een kalknagel te laten verwijderen. Antischimmelpillen kunnen in veel gevallen wel helpen, maar die krijg je alleen als de infectie zich uitbreidt naar het nagelbed. Een kalknagel echt behandelen is moeilijk. Maar het is wel belangrijk omdat kalknagels besmettelijk zijn. Een paar middelen tegen schimmelnagels die je zou kunnen proberen om zijn:

  1. Azijn: azijn is een prima oplossing tegen schimmelnagels. Week de nagel in pure azijn, want in dit zuur kunnen schimmels niet overleven.
  2. Tea Tree Olie: breng twee keer per dag deze olie aan op je nagels, want de olie werkt antibacterieel.
  3. ProtectAir: ProtectAir is een kalknagelbehandeling die schimmelnagels bestrijdt. Vind de producten van ProtectAir op onze website.

Hopelijk weet je nu wat je kunt doen tegen kalknagels. Laat ons weten of de producten van ProtectAir ook effect hebben op jouw schimmelnagels!