Middelen tegen schimmelnagels

Mycose nagels
Djibril Kampu
15 november 2020

Een schimmelnagel gaat niet vanzelf weg. Je moet een schimmelnagel behandelen om ervan af te komen. Gelukkig zijn er middelen tegen schimmelnagels die je kan gebruiken. Denk hierbij aan het behandelen van schimmelnagels met ProtectAir kalknagel behandeling producten. Sommige mensen zweren er ook bij dat azijn helpt tegen schimmelnagels. Weer andere mensen kiezen voor een laserbehandeling of voor Tea Tree Olie. Wat houden deze behandelingen en medicijnen nou precies in? En hoe gebruik je deze dan? Dat leggen we je hieronder uit!

Ontdek wat je nog meer tegen kalknagels kan doen

Middelen tegen schimmelnagels

ProtectAir kalknagelbehandeling

ProtectAir biedt verschillende schimmelnagelbehandelingen aan. Deze behandelingen bevatten het ingrediënt Olile-Active. Mede door de Olile-Active kunnen de schimmels niet meer blijven leven. Je schimmelnagel verdwijnt op deze manier. Na één week zou je al verschil moeten zien op de schimmelnagel.

De behandeling van ProtectAir bevat ook een spray die schoenen en sokken kan reinigen. Op deze manier overleven de schimmels op je schoenen en sokken het ook niet en voorkom je dat je een herinfectie krijgt. Ook zit er een nagelserum bij de behandeling. Dit is een soort nagellak dat is aan te brengen door middel van een kwastje. Smeer het serum twee keer per dag op de schimmelnagel en vijl je nagels zo’n 1 keer per week. Ook dit helpt je schimmelnagel tegen te gaan. Gooi wel je nagelvijlen (die overigens bij de behandeling zijn inbegrepen) weg na het vijlen, om ook herinfectie op deze manier te voorkomen!

ProtectAir Complete Kalknagel Behandeling - 4ml

Azijn, azijn, azijn

Azijn staat bekend om het hoge zuurgehalte en bevat tussen de 4 en 15% azijnzuur! Schimmels kunnen niet leven in een zure omgeving, dus azijn doodt deze schimmels. Dit maakt azijn een goed middel om van je schimmelnagels af te komen. Om resultaat te krijgen dep je twee keer per dag je schimmelnagel in pure azijn of laat je één keer per dag je schimmelnagel een kwartier weken in de azijn.

Beide opties zijn goed voor het verwijderen van schimmelnagels, maar er zit verschil in. Twee keer per dag je schimmelnagel in pure azijn deppen is natuurlijk een snelle manier, maar het laten weken van je schimmelnagels in de azijn laat sneller resultaat zien. Toch zijn de meningen verdeeld of het dippen van je schimmelnagels in azijn daadwerkelijk helpt.

Tea Tree Olie als oplossing

Tea Tree Olie heeft ook een bewezen effect op schimmelnagels. Dit middel tegen schimmelnagels bevat antibacteriële en antiseptische eigenschappen, waarmee de schimmels tegen worden gegaan. Het is de bedoeling dat je twee theelepels van de Tea Tree Olie mengt met 200 milliliter water. Met een wattenstaafje kun je dit mengsel vervolgens op je schimmelnagel(s) smeren.

Schimmels doden door te laseren

Een wat nieuwere manier om de schimmels te doden is door middel van een laserbehandeling. De laser vernietigt als ware de schimmels door de warmte van de laser. Na ongeveer 4 tot 6 laserbehandelingen zou je zichtbaar resultaat moeten kunnen zien en zou de schimmelnagel zo goed als weg zijn. Uiteindelijk groeit de “slechte” nagel uit en hiervoor komt een gezonde nagel terug. Ontdek hier de laserbehandeling voor kalknagels.

Nagellak tegen kalknagels

Een ander handig hulpmiddel tegen kalknagels is een speciale soort nagellak gebruiken. Er zijn verschillende soorten kalknagel nagellak. Een van onze favorieten is de Daktarin nagellak. Nagellak tegen kalknagels, zoals Daktarin zorgen ervoor dat schimmels worden gedood. Ook is er speciale ademende nagellak, die ervoor zorgen dat je nagel genoeg zuurstof krijgen en dus sneller herstellen. Als je kiest voor een nagellak tegen kalknagels raden we je aan dit altijd te doen met een speciaal anti-schimmelmiddel. Op deze manier kan je de schimmelinfectie sneller doden en je nagel kan eerder en beter herstellen.

Soda om kalknagels te behandelen

Soda of zuiveringszout is een middel dat veel mensen thuis hebben staan. Het middel wordt voor veel huismiddelen gebruikt en helpt vaak goed tegen allerlei kwalen. Sommige mensen poetsen zelfs hun tanden ermee. Wat veel mensen niet weten is dat het ook wonderen kan doen tegen schimmels, zoals kalknagels.

Soda werkt zo goed tegen schimmels en andere kwalen, omdat het een antibacteriële-, pijnstillende- en ontstekingsremmende werkingen heeft. Je kan soda tegen kalknagels op twee manieren gebruiken. De eerste manier is er door een smeuïge pasta van te maken, waarmee je de kalknagel doet insmeren. De andere manier is door een azijn voetenbad te nemen, waarna je de geïnfecteerde tenen insmeert met de smeuïge zuiveringszout pasta.

Kalknagels behandelen met Wartner

Met een Wartner kalknagelpen kan je op een makkelijke en snelle manier kalknagels behandelen. De kalknagelpen van Wartner heeft een 3 in 1 formule. Deze 3 in 1 formule is erg effectief tegen kalknagels en gaat verkleuring en verspreiding tegen. De kalknagelpen van Wartner bestaat uit een speciale vloeistof die door de nagellagen heen gaat en de geïnfecteerde tenen bij de bron behandeld.Ontdek de kalknagelpen van WartnerEr zijn dus meerdere middelen tegen schimmelnagels. Weet jij nog een andere behandeling of medicijn tegen schimmelnagels? Laat het ons dan weten!